KEHOP 2.1.7

 

ÖSSZEFOGLALÓ

 

A víziközmű-szolgáltatók számára kiemelten fontos, hogy a szolgáltatások biztosítása mellett kellő mértékben felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, vízbázisok megóvásának fontosságára, hogy még a jövő generációi részére is élhető környezetet, egészséges ivóvizet tudjunk örökségül hagyni. Természeti kincsünk védelme érdekében a Pannon-Víz Zrt., az Aqua Szolgáltató Kft., a Soproni Vízmű Zrt. és a Magyar Viziközmű Szövetség szemléletformáló küldetésben vett részt konzorciumként, a KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázat keretében, amely 2022. december 31-én lezárult.

 

A projekt során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy aktívan fejlesszük társadalmi kapcsolatainkat azokkal a közöségekkel, amelyek működési környezetünk fejlődésében és eredményességében érdekeltek. A pályázat a lakosság figyelmének felhívására, a környezetünk megóvására, a vízbázis- és klímavédelem fontosságára, a környezettudatos vízfelhasználásra, víztakarékosságra, a csatornahasználati illemtan szabályainak fontosságára irányult. Mindezt a projektmegvalósítás során törekedtünk minden korosztály számára érthető és szemléltető módon átadni és nagyobb betekintést engedni a víziközmű-szolgáltatás világába.

 

Programsorozatunk egyik kiemelt célcsoportja a fiatalabb generáció volt, hiszen az ő hozzáállásuk nagyban befolyásolja Földünk jövőjét. Ezért a lehető legtöbb óvodába és oktatási intézménybe igyekeztünk eljutni és megtartani szemléletformáló bemutatóinkat, mindezt társítva tanulmányi versenyünkkel, kisfilmjeinkkel és egyéb oktató programjainkkal, eszközeinkkel. Az oktatási hatékonyság érdekében bemutatóhely kialakítására is sor került.

 

A pályázat keretében a Konzorcium környezetvédelmi szemléletet elősegítő pályaorientációs napot, valamint egyéb programokat, kirándulásokat szervezett iskolások részére, a tantervekben szereplő tematikus hetekhez kapcsolódóan. Ennek keretében a fiatalok ellátogattak a víziközmű-szolgáltatók különböző telephelyeire, illetve víztorony-látogatásokon vehettek részt.

 

Fontos volt számunkra a fiatalok önkifejezése. A pályázat során lehetőséget biztosítottunk az óvodásoktól egészen a felsőoktatási intézmények diákjai számára, hogy a projekthez kapcsolódó előre megadott témákban rajz-, fotó-, vers-, próza és meseíró-, valamint kisfilmpályázat keretében kifejezésre juttathassák kreativitásukat és bemutathassák alkotásaikat.

 

A fiatokon túl az idősebb generációt is felkerestük a helyi idősotthonokban és idősek klubjaiban. Igyekeztünk, hogy az előadások során átadott információkkal megkönnyítsük a víz- és szennyvízellátás világában történő eligazodást.

 

A projekt megvalósítási időszakában a víziközmű-szolgáltatók munkatársai számos alkalommal tartottak bemutató napot vagy különböző rendezvények meghívott vendégeként kitelepülve ismertették a társaságok munkáját és munkájuknak központi elemét a vizet, valamint a vele kapcsolatos tudnivalókat, legtöbb esetben játékos keretek között. Felettébb népszerűvé váltak kitelepüléses programjaink, mind a fiatalok, mind pedig a felnőttek körében.

 

A pályázat során igyekeztünk minél több felületen megszólítani célközönségünket, így a közösségi médiában és egyéb felületeken is. Óriásplakátok- és citylight poszterek segítségével törekedtünk felhívni a felhasználók figyelmét a csapvíz és a csapvízfogyasztás népszerűsítését bemutató, valamint vízmérő állagmegóvási akciókra.

 

A pályázat rendkívül eredményesen zárult, a konzorcium szinten vállalt 23 527 aktív elérésből 25 962 elérést, valamint a vállalt 270 900 passzív elérésből 2 068 077 elérést sikerült teljesítenünk, azaz programunk során jelentős létszámú közösséget sikerült elérnünk közvetett és közvetlen módon is.

 

Pályázatunk Magyarország Kormánya megbízásából az Európai Unió 111.852.397 Ft,- Ft összegű támogatásával valósult meg.

 

KEHOP - 2.1.7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELŐZMÉNY

 

A VÍZIKÖZMŰ-SZOLGÁLTATÁSSAL KAPCSOLATOS SZEMLÉLETFORMÁLÁS

Magyarország Kormányának felhívása a Magyar Állam felhatalmazása alapján eljáró víziközműszolgáltatói működési engedéllyel rendelkező szolgáltatók, a víziközmű-szolgáltatás területén tevékenykedő, víziközmű-szolgáltatói tagszervezetekkel rendelkező érdekképviseleti szervezetek, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek részére a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálási projektek megvalósítása érdekében.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki, hogy biztosítja az EU-s és hazai határértékeknek megfelelő minőségű közüzemi ivóvíz-szolgáltatás országos megvalósítását, visszaszorítja az ivóvíz-minőségi problémákat, továbbá ösztönzi a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos, ezen belül a szennyezés megelőzésre és ivóvíz megtakarításra összpontosító szemléletformálási akciók elterjesztését. A cél elérését a Kormány víziközmű-szolgáltatói működési engedéllyel rendelkező szolgáltatók, a víziközmű-szolgáltatás területén tevékenykedő, víziközmű-szolgáltatói tagszervezetekkel rendelkező érdekképviseleti szervezetek, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek együttműködésével tervezi megvalósítani.

 

PÁLYÁZATHOZ KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

 

KEHOP-2.1.7-19-2019-00022

Mindennapi ivóvizünk (videó)

A szennyvízkezelés és ami mögötte van (videó)

A fiatalok szemléletformálása környezetünk megóvása érdekében

Tanulmányi verseny a vízbázisvédelem jegyében

Ünnepi záróelőadás

Ma is sokan kilátogattak standunkhoz a II. Győri Klíma Expo rendezvényen

Megnyitotta kapuit a II. Győri Klíma Expo

Diákok látogattak ki ma a Klíma Expora

II. GYŐRI KLÍMA EXPO A HÉTVÉGÉN!

ÚjRadó Fesztivál Győrben

Családi nap Banán!

DUNAMENTI FESZTIVÁL GÖNYŰN

Vizes játszótér a GYŐRKŐCFESZTIVÁLON!

GYŐRKŐCFESZTIVÁL! Ismét a gyermekeké a főszerep!

Fergeteges néptánctalálkozó Kónyban

Családi és gyermeknap Pannonhalmán

Gyereknap Nyúlon

Gyereknap Kapuváron

NYÍLT NAP A FOLYÓN!

GONDOSKODJUNK VÍZMÉRŐNKRŐL TAVASSZAL IS!

FELHÍVÁS  A „PANNON-VÍZ – SOPRONI VÍZMŰ – AQUA VÍZŐRZŐK” TANULMÁNYI VERSENYRE

DÍJAZZUK A TEHETSÉGET! Rajz- és fotópályázat a Pannon-Víz Zrt.-nél

Rajz- és fotópályázatunk nyertesei

Lezárult rajz- és fotópályázatunk!

Rajz- és fotópályázat a tiszta ivóvízért!

Rajzpályázat

Rajz- és fotópályázat

Pályaorientációs nap a szabadhegyi iskolában

Nyílt nap a szőgyei vízműtelepen

MEGNYITJA KAPUIT A SZŐGYEI VÍZMŰTELEP!

Ismeretterjesztő előadásokkal hívja fel a figyelmet a vízbázisok védelmére a Pannon-Víz Zrt.

Szemléletformàló előadások a vízbázisvédelem jegyében

Kapuvár - szeretlek

CSÖVI és barátai - NYÚL, 2021. július 24. - VIDEO

ZöldGYŐR

2021. október 9. - VÍZTORONY LÁTOGATÁS

ISMERKEDÉS EGY SZIPPANTÓVAL

Pályázat