ISMERKEDÉS EGY SZIPPANTÓVAL

Régi vágya teljesült a napokban a négyéves Kovacsics Flóriánnak, megismerkedhetett egy igazi szippantókocsival, melyet eddig csak messziről csodálhatott.

Flórián apukája, Kovacsics Krisztián, a Pannon-Víz Zrt. győri vízhálózati részlegének ügyeletes gépkezelője. Ő az, aki kollégáival együtt éjjel-nappal azon dolgozik, hogy a csőtörések és egyéb műszaki problémák minél gyorsabban elhárításra kerüljenek. Vele találkozhattak a látogatók, a szabadhegyi víztoronyban tartott nyílt napon a kismarkolós bemutatónál.

Krisztián kisfia, Flórián is gyakori vendég a nyílt napokon. A többi gyerekkel együtt Ő is gyakran sorban áll, hogy a gépkezelő ölében ülve forgolódhasson egy kicsit a fürge kis munkagéppel.

Ha pedig apuka éppen Flóriánék környékén dolgozik csőtörés javításon, a kisfiú a mamával együtt, ahogy csak tud, útra kel, és ellenőrzi, apuka hogy dolgozik a markolóval. Flórián azóta határozottan állítja: „markolós leszek”!

Pár napja azonban felbukkant Flóriánnék környékén egy másik, hasonlóan izgalmas jószág: a szippantókocsi. Flórián még az oviból látta, ahogy a hatalmas narancssárga tartályos teherautó könnyedén forgolódik a szűk utcákban. Ámulva figyelte, ahogy a gép hatalmas szippantó tömlőjét - ormányát - - leengedi az aknába. Távolról is hallotta, ahogy a gép motorja felpörög, erősödik a morgás és szuszogás, majd rázkódni kezd a szívócső.

Flórián tudta, hogy ezt okvetlen közelről is meg kell néznie. De mire anyukával odaértek, a szippantó végzett feladatával, és Flórián nagy bánatára távozott. Azóta figyeli, mikor bukkan fel újból.

A szippantós kalandot apukától tudjuk. Mivel a Pannon-Víz Zrt. kiemelten fontosnak tartja az utánpótlásképzést, örömünkre szolgált, hogy az őszi szünet idején Flóriánt vendégül láthattuk a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökségén, ahol közelről is megismerkedhetett újabb kedvencével. Társaságunknál nagy hagyomány, hogy több generáció dolgozik együtt. Jó példa erre a Kovacsics Család, ahol a dédnagyapa, az apuka is vízműves markológép kezelő volt. Reméljük egyszer a kis Flóriánt is vízműves kollégaként üdvözölhetjük.

A vízmű szakemberei anyukával megbeszélték, szívesen tartanak egy ovis bemutatót a csoporttársaknak, amennyiben az óvodája erre igényt tart. Vízbázis - védelmi pályázatunk /KEHOP-2.1.7-19-2019-00022/ ovis programjában egy víziközmű terepasztalon láthatják a gyerekek, mi történik a vízzel azután, ha elnyelte a lefolyó, majd a kisgyermekek csatornát is építhetnek egy mágnestáblán. Mindezt úgy, hogy beszélünk a környezet és vízbázis védelemről, és megtudhatják, mire való egy szippantó kocsi - tudtuk meg Lenzsérné Csepi Ildikótól, a Pannon-Víz Zrt. osztályvezetőjétől. 

 

Fenti cikkünket olvashatja a Győr+ hetilap 2021.11.05-én megjelent 44. számában is.

 

     

 

 

Pályázat