Rajz- és fotópályázat a tiszta ivóvízért!

Társaságunk fontosnak tartja, hogy az egészséges ivóvíz előállítása mellett vízbázisaink megóvásának fontosságára is kellő mértékben felhívja a figyelmet. Akik követnek bennünket tudhatják, hogy különböző rendezvényeken, egyéb megjelenési felületeken, valamint iskolai előadásokon is ösztönözzük a lakosságot a tudatos vízkészleteink tisztaságának megőrzésére, ami kiemelten a gyermekek szemléletformálására fektet nagy hangsúlyt.

 

Felhívjuk a gyermekek figyelmét, hogy a mai felgyorsult világunkban nagy számban vannak jelen környezetszennyező, magas energiafelhasználású anyagok, melyek előállítása, használata jelentős mértékben károsítják Földünk élővilágát, kincseit. Emellett a hulladékok illegális elhelyezése, a szennyvízelvezető rendszerek szabálytalan használata, a pazarló vízhasználat mind hozzájárulnak legfontosabb természeti kincseink veszélyeztetéséhez.

 

Ebben nyújt segítséget Társaságunk által elnyert KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázat, ami Magyarország Kormánya megbízásából az Európai Unió 117.399.727,- Ft összegű támogatásával valósul meg.

 

A vízbázis védelem témakörében elnyert pályázatunk keretében Társaságunk rajz- és fotópályázatot hirdet gyermekek, illetve fiatal felnőttek részére, óvodás kortól egészen a felsőoktatási intézmények hallgatói számára.

A pályázattal szeretnénk felhívni az ifjú nemzedék figyelmét a felszíni és felszín alatti vizeink védelmének, megőrzésének, fenntartható felhasználásának és a szennyezések elkerülésének fontosságára, előcsalogatva közben a gyermekek fantáziáját, kreatív oldalát.

A fiatalabb korosztály a rajpályázat során megismerkedhet szuperhősünkkel, Diego 007-es ügynökkel, aki segítségükkel képes megmenteni a Földet!

Az idősebbek rajz- és fotópályázatunk keretében lehetőséget kapnak a kreatív önkifejezésre, mely a vízbázis védelem keretében a „Víz az élet!” témára irányul.

A pályázatok díjazása kategóriánként-, illetve korcsoportonként történik, minden korcsoport I-V. helyezettje értékes ajándékcsomagban részesül. A kisebbeknél csoportos pályamunkák esetén a helyezettek csoportos nyereményben részesülnek.

 

Rajz – és fotópályázatunkkal kapcsolatos bővebb információk megtalálhatóak weboldalunkon a www.pannon-viz.hu oldalon!

 

Sok sikert, jó szórakozást és kreatív alkotást kívánunk!

Pályázat