ZöldGYŐR

GYŐR - a mai nap is remekül sikerült, még több látogatónk volt, mint tegnap! Továbbra is Csövi, a víztorony modellek és a terepasztal volt a sláger. Vízbázisvédelmi szemlélet formáló programunkkal is jól haladtunk. Majdnem minden látogatónk szívesen venné, ha még ősszel tartanánk egy nyílt napot a Szabadhegyi Víztoronyban. Szombaton délelőtt megtisztelt látogatásával Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát is, mint a Zöld Győr rendezvény fő támogatója.

Bemutatónk a KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázat keretében, ami Magyarország Kormánya megbízásából az Európai Unió 117.399.727,- Ft összegű támogatásával valósult meg.

 

   

 

 

    

  

   

 

 

Régebben írtuk:      

 

Jöjjenek e a ZöldGYŐR - I. Győri klíma EXPO-ra, és nyerjenek ajándékcsomagot a Pannon-Víz Zrt. bemutatóján !!

Nagy örömmel veszünk részt a klíma expón, hiszen idei programjaink fő témájához kitűnően illeszkedik - tudtuk meg Hollós Zsolttól, a Pannon-Víz Zrt. főosztályvezetőjétől. . 

A környezet és a vízbázisok védelme kéz a kézben jár. Ezek mindannyiunk számára hasznos és nagyon fontos gondolatok. Szeretnénk, ha mindennapi cselekedeteinkbe kellően beépülnének. Tisztában vagyunk vele, hogy sok-sok apró lépéssel tudunk eredményt elérni, mint ahogy dr. Szálasy László, Győr Megyei Jogú Város környezetvédelmi bizottságának elnöke fogalmazott:  minden kezdeményezés, köztük a ZöldGYŐR - I. Győri klíma EXPO is egy apró építőkocka, mégis fontos lépés a tudatformálásban.

Helyes csatornahasználattal nagyon is sokat tehetünk a vízbázisok védelméért! Társaságunk a soproni és a mosonmagyaróvári szolgáltatókkal együtt a KEHOP-2.1.7 szemléletformáló pályázaton nyert lehetőséget arra, hogy minél több kisdiákkal ismertesse meg a vízbázisok védelmének fontosságát. Reméljük, ennek egyik nagy lépése lesz a hétvégi rendezvény.

A Pannon-Víz standján találkozhatnak Csövivel a győri csatornahálózatból előkerült aligátor teknőssel, aki új átlátszó medencéjében mutatkozik be. Bemutatjuk vízmérő cserélő csapatunk elektromos autóját, láthatják a viziközmű terepasztalt, a víztorony maketteket. Bepillantást nyerhetnek a régi korok ízlés világába Harcsás László aranykoszorús vízvezeték-szerelő mester csodálatos falikút gyűjteményén keresztül.

Azon látogatóink közt, akik regisztrálnak vízbázis védelmi pályázatunkon, óránként ajándékcsomagot sorsolunk ki!

Vizes öko tippjeink:

  • A lefolyó nem nyel el mindent, ami belefér. Festéket, hígítót, étolajat, permetszert ne öntsünk a lefolyóba, mert súlyosan károsítjuk vele környezetünket.
  • Ha lehetőségünk van, gyűjtsük össze az esővizet. Egyrészt pénztárcánkat kíméljük, hiszen ingyen öntözővízhez juthatunk. Másrészt környezetünket is óvjuk, mert kevesebb vizet kell szivattyúzni, valamint a csapadékvízzel túlterhelt rendszerekből szennyvíz kerülhet az utcára.
  • A wc-n lehúzott nedves törlőkendők és védőeszközök dugulást okoznak az elvezető rendszerekben, ez szintén szennyvíz kiöntéshez vezethet.
  • Palackos víz helyett válasszuk a csapvizet, nemcsak pénztárcánkat kíméljük, hanem környezetünket is mentesítjük a felesleges hulladéktól.

  

  

 

 

 

Pályázat