DÍJAZZUK A TEHETSÉGET!

Rajz- és fotópályázat a Pannon-Víz Zrt.-nél

 

 

A korábbi évekhez hasonlóan Társaságunk idén is alkotásra buzdította a fiatalokat a vízvédelem jegyében.

 

A Pannon-Víz Zrt. közel 400 gyermeket ihletett meg a KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázat keretében, ami Magyarország Kormánya megbízásából az Európai Unió 117.399.727,- Ft összegű támogatásával valósul meg.

Versenyünkre szebbnél-szebb alkotások érkeztek, melyek közül a szakértő zsűri választotta ki a legjobbakat, kiemelt figyelemmel a pályázat témájára és az alkotó látásmódjára. A végső eredmény a közönség bevonásával született meg.

 

A díjátadó ünnepségen Rácz Attila a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatójának köszöntője után az oklevelek és a jutalmak személyes átadása következett az ifjú tehetségek számára.

 

Az óvodás és alsó tagozatos gyermekek a pályázat során Diego 007-es ügynöknek segíthettek a Föld megmentésében azzal, hogy megalkották, ők hogyan támogatnák a világmegmentő egér küldetését vizeink és környezetünk megóvásában.

A díjazottak között láthattuk a Győrzámolyi Tündérrózsa Óvoda ifjú tagjának Gollovitzer Sztellának a munkáját is, ami I. helyezést ért el óvodás egyéni rajz kategóriában. Sztella alkotásán ő maga és Diego egér tűnik fel, ahogy épp a mosdókagylónál állnak és figyelik, vajon feleslegesen folyik-e a víz a csapból. Megtudtuk, hogy a kislány rajzpályázatunk óta gondosan odafigyel arra otthon és egyben ösztönzi családját is, hogy elzárják a vízcsapot mikor épp nem használják, ügyelve ezzel a víz takarékosságára.

 

Pályázatunk nem csak a kisebbeket, hanem a felsős, középiskolás és felsőoktatási intézmények diákjait is alkotásra buzdította „A víz az élet!” témájában. A csodálatos pályamunkák között találkozhattunk szintén I. helyezést elérve kategóriájában Czimmerer Gergő gyönyörű fotójával is, aki a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola 7. osztályos tanulója. Gergő képei visszatükrözik a természet és a fotózás iránti szeretetét és szenvedélyét. A fiú elmesélte, hogy a természetfotózás a kedvenc témája, azok között is a vadászat az, amit leginkább szeret megörökíteni.

 

 

 

Sztellán és Gergőn kívül még számos tehetséggel találkozhattunk személyesen a díjátadón, ahonnan az ifjú alkotók ajándékcsomaggal térhettek haza, ami különféle meglepetéseket rejtett magában. A könyvek és egyéb ajándéktárgyak mellett megtalálható volt Csövi teknős kabalafiguránk is valamint minden gyermek állatkerti belépőt vihetett haza.

 

 

 Szöveg és fotó: Borsi Viktória

 

Fotók a díjátadóról:

 

                                                                

 

 

Pályázat