Rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT

ÓVODÁS ÉS ALSÓTAGOZATOS GYERMEKEK RÉSZÉRE

 


A Pannon-Víz Zrt. által elnyert KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú - „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű – Európai Unió által támogatott pályázat keretében Társaságunk a működési területéhez tartozó nevelési és oktatási intézmények számára rajzpályázatot hirdet gyermekek részére az alábbiak szerint:

 

A rajzpályázat célja:
A mindennapi életünkhöz nélkülözhetetlen ivóvíz biztosítása és szennyvízelvezetési szolgáltatások mellett Társaságunk kiemelt figyelmet fordít a lakosság tudatos szemléletformálására, melynek segítségével erősíteni tudjuk a természet és a víz iránti tiszteletet, szeretetet. Úgy gondoljuk, mindezt nem lehet elég korán elkezdeni, hisz már gyermekkorban kialakulnak a világról alkotott alapvető nézeteink. A pályázattal szeretnénk felhívni az ifjú nemzedék figyelmét a felszíni és felszín alatti vizeink védelmének, megőrzésének, fenntartható felhasználásának és a szennyezések elkerülésének fontosságára, előcsalogatva közben a gyermekek fantáziáját, kreatív oldalát.

 

 

A pályázat témája: Mentsük meg Diego-val a Földet!

Vészhívás érkezett: „Veszélyben a bolygónk! Veszélyben a vízkészletünk!”

Mai felgyorsult világunkban nagy számban vannak jelen környezetszennyező, magas energiafelhasználású anyagok, melyek előállítása, használata jelentős mértékben károsítják Földünk élővilágát, kincseit. Emellett társadalmunk tagjainak mindennapi tevékenysége, a hulladékok illegális elhelyezése, a szennyvízelvezető rendszerek szabálytalan használata, a pazarló vízhasználat mind hozzájárulnak legfontosabb természeti kincseink veszélyeztetéséhez.

Világhírű ügynökségünk felkutatta a legzseniálisabb és legfürgébb ügynökünket, hogy a ti segítségetekkel megmenthesse bajba sodort Földünket!

Az ügynökség Diego 007-es ügynököt választotta ki erre a feladatra, aki első ránézésre csak egy kis fehér egérkének tűnhet, de vigyázat a látszat csal! Ő nem egy egyszerű egér, hanem az a szuperhős, aki megmentheti a Földet! Viszont bármennyire is rátermett ügynök, egyedül nem sikerülhet neki! Csakis a ti segítségetekkel lehet sikeres küldetése!

Segíts neki te is, hogy Földünk még nagyon sokáig élhető maradhasson! Tegyél te is valamit a Föld megmentéséért, tedd meg ezt mindannyiunkért!

Pályázatunk keretében olyan egyéni vagy csoportban készített rajzokat várunk Tőletek, amin bemutatjátok, hogy kis titkos ügynökökként mivel és hogyan segítenétek Diego 007-es ügynök munkáját a Föld megmentésében, a Földön található élőhelyek, környezetünk és vizeink tisztaságának megóvásában, a takarékos vízhasználatban.

Diego-val, az ő küldetésével, és a hozzá kapcsolódó tanulmányi versennyel kapcsolatban további információt a honlapunkon találhatnak az érdeklődők.

 

 

 

A rajzpályázatra készített alkotások beküldési határideje: 2022. március 25. (péntek) 24:00

 

A rajzpályázatra készített alkotások beküldésének módja:

Postai úton vagy e-mail-ben, az alábbi elérhetőségekre:
PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 9025 Győr, Országút u. 4. vagy 9002 Győr 2, Pf.: 217
A rajz hátoldalára vagy az e-mail szövegébe kérjük az alkotó/csoport nevének és korcsoportjának feltüntetését, valamint szülő/nevelő/tanár telefonszámát, elérhetőségének szerepeltetését. Csoportos beküldés esetén a csoport valamennyi tagjának nevét kérnénk feltüntetni.

Digitális úton a pályaműveket a vezerigtitkar@pannon-viz.hu e-mail címre várjuk pdf formátumban. A digitális alapú pályaművek megküldése során az e-mailben kérjük feltüntetni az alkotó nevét, korcsoportját és szülő/pályázó/tanár telefonszámát.

 


Pályázók köre:
Gyermek rajzpályázat kategóriában két korcsoportban várjuk a pályaműveket

 

1. korcsoport: óvodás gyermekek
2. korcsoport: általános iskola alsó tagozatos diákjai

 

A beérkezett pályaművekből korcsoportonként és kategóriánként 10-10 darabot választ ki a szakértő zsűri, melyeket a Pannon-Víz Zrt. Facebook oldalán teszünk közzé. A legtöbb lájkot kapott munkák készítői lesznek a pályázat helyezett versenyzői a kapott lájkok sorrendjében.

 

A szavazás 2022. április 1. 24:00 óráig tart.

 

A pályázat eredményhirdetése: 2022. április 4. 12:00 órakor

 

A pályamunkákra vonatkozó előírások/kritériumok:
• Egyéni és csoportos pályamunkákat várunk, egy csoportot maximum 30 fő alkothat. A csoport valamennyi tagjának neve megjelölése szükséges.
• Egy pályázó több pályamunkával is indulhat, maximális szám 5 darab
• A rajz mérete: A/4, csoportos pályamunkák esetén engedélyezett az A/3 méret
• A pályaművek elkészítése során bármilyen technika választható, a rajz készülhet ceruzával, zselés- vagy filctollal, zsírkrétával vagy akár festéssel is.
• A művek elbírálása során elsőrendű szempont, hogy az alkotás kapcsolódik-e a pályázat jelmondatához és leírásához. A rajzpályázat eredményéről telefonon értesítjük a nyerteseket.
• A pályázatban induló munkák eredményhirdetést követően feltöltésre kerülnek weboldalunkra (www.pannon-viz.hu)
• A kiírásnak nem megfelelő pályaművek kizárásra kerülnek a versenyből.

 

Tájékoztatjuk a rajzpályázaton résztvevőket, hogy adatvédelmi szempontból a pályázat benyújtásának feltétele az alábbi adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat kitöltése, majd az aláírt dokumentum beküldése a rajz mellékleteként. Csoportos pályamunka esetén a csoport valamennyi tagjának nyilatkozata szükséges.


Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat

 

A rajzpályázatra való nevezés díjtalan!

 

Díjazás korcsoportonként történik, minden korcsoport I-V. helyezettje értékes ajándékcsomagban részesül, csoportos pályamunkák esetén a nyertes rajzok készítőinek jutalma egy csoportos állatkerti belépő. A legtöbb rajzot beküldő iskola 3 osztályát vendégül látjuk egy előzetesen egyeztetett időpontban a Győr-Szabadhegyi víztoronyban.

 

Sok sikert, jó szórakozást és kreatív alkotást kívánunk!

Pályázat