Archívum

A térszint alatti helyiségek elöntése megelőzhető!

2021. augusztus 31. 08:08

Visszafolyik a szennyviz? Nem tudja használni a pincéjét a kiömlő víz miatt? A legbiztonságosabb, ha a pincében keletkező szennyvizét egy átemelő szivattyúval emeli be a rendszerbe. A visszacsapó szelep nem nyújt teljeskörű védelmet...

GYŐR -Kovács Margit utca

2021. május 07. 12:39

GYŐR, Marcalváros - csatorna javítás kezdődik a napokban a Kovács Margit u. 15. sz. társasház előtt. Háromméteres mélységben kell felbontanunk a főgyűjtő csatornát a hiba elhárításához. Kérjük, vezessenek óvatosan, aki teheti válasszon más útvonalat! 

GYŐR - Pálfy u. 4. - csőtörés miatt ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez

2021. május 07. 12:44

GYŐR, Pálffy u. 4. - köszönjük türelmüket, megjavítottuk a csőtörést. Jövő hét hétfőn a teljes vízbekötést kisceréljük. Vízelzárással érintett fogyasztóinkat értesíteni fogjuk! 

GYŐR - Corvin utca

2021. május 07. 12:43

További vízvezeték javításra lesz szükség Győr-Nádorvárosban, a Corvin utcában. A Malom liget melletti szakaszon a múlt heti csatorna csere közben egy leszakadó beton tömb roppantotta össze a vízvezetéket. Akkor ideiglenesen helyreállítottuk a vízszolgáltatást, most a végleges szerelés következik. A vízelzárás időpontjáról érintett fogyasztóink értesítést kapnnak. 

GYŐR - Nagy Sándor József út Toldi út csomópont

2021. május 07. 12:39

További vízvezeték javításra lesz szükség a Nagy Sándor József utcában, a Toldi utcai csomópontnál. A hibaelhárítást az útburkolat alá elásott vasúti talpfák nehezítették, emitt jóval nagyobb területen kellett felbontanunk az úttestet. Vevzesenek óvatosan!

NYÚL - Berek utca

2021. május 07. 12:39

Vízcsőtörést okozott egy löszfal leszakadása Nyúlon a Berek utcában. Az omlás következtében megsérült az itt húzódó 80 mm-es vízvezeték, így ezt ideiglenes vezetékkel kellett pótolnunk. Az omlás délután történt,  a késő esti órákra sikerült helyreállítani a vízszolgáltatást. Köszönjük türelmüket!

GYŐR- Lajta utca - ahogy ígértük, egy hét után itt vannak az útépítők

2021. április 17. 21:05

GYŐR - Lajta utca - ahogy ígértük, egy héttel a nagypénteki csőtörés után megjelentek az útépítő gépek a helyszínen, megkezdődött az útburkolat helyreállítása.

Trükkös csatorna tisztítók - legyenek óvatosak

2021. május 17. 20:25

Módszerük a régi, rábeszélik a tulajdonost, hogy 3000 forintért tisztítassa ki a csatornáját. Viszont nem teszik hozzá, hogy ez az ár egy 1 méter csatornára vonatkozik. Trükkjükkel a tisztességes ár 8-10 szeresét próbálják megszerezni. A közteületi csatornák -tisztítása mindenhol ingyenes, a saját ingatlanjukra pedig most különösen ne engedjenek be idegeneket!

GYŐR - Répce utca - hibaelhárítás

2021. április 12. 18:41

Enyhe vízszivárgásra vonult ki ügyeletünk kedd délelőtt Győr-Marcalvárosba, a Répce utcába. A vezeték kibontása után néhány percigh magasra tört a víz, de gyorsan rákerült a jívítóbilincs a csőre. A napokban ki fogjuk cserélni a Répce utca 17. sz. társasház vízbekötését. Az érintetteknek előzetesen értesítést küldünk a terveuett vízelzárásról. 

GYŐR - Kodály Zoltán út - csütörtökön és pénteken javítás, szerdán próbazárás

2021. április 16. 06:00

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a Kodály Zoltán utcai műszaki hiba elhárítása során további előre nem látható hálózati hibákat tártunk fel.  Megállapításunk szerint a szivárgások elhárításához jelentős műszaki beavatkozások szükségesek. Annak érdelében, hogy fogyasztóinkat időben tájékoztatni tudjuk az esetleges kizárásokról, a beavatkozások időpontja április 15 és 16. Április 14-én rövid idejű próbazárásra kerül sor. 

Búcsúzunk munkatársunktól - Kalmár Károly

2021. április 06. 16:47

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kalmár Károly, Csikvándi vízműtelepünk hálózatszerelő gépésze hatvan éves korában elhunyt. Munkájában és magánéletében is vidám természetű, és rendkívül lelkiismeretes kollégánk volt. Tizenhárom évig volt munkatársunk, öröm volt vele együtt dolgozni.  Osztozunk a hozzátartozók fájdalmában!

 

GYŐR - váratlan segítség

2021. április 07. 12:41

Néha olyantól is kapunk segítséget, akiktől a legkevésbé várnánk. A napokban e-mailben érkezett hozzánk egy bejelentés a Kert utca Szigethy A. út csomópont melletti területen hiányzó aknafedélről. Fénykép is tartozott volna hozzá, de hozzánk rejtélyes módon így érkezett meg: gaz, kerítés, földkupac, akna. 

GYŐR - Nagy Sándor József út 16. környéke

2021. március 30. 09:38

Ingadozhat a víznyomás és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz Győr-Gyárvárosban, a Nagysándor utca Ipar út és Toldi utca közti szakaszán. Csatorna bekötést cseréltünk a 16-os számú társasháznál, ennek során a vízvezetéken is hibát fedeztünk fel. Köszönjük türelmüket! 

GYŐR - online Gátőrfutás - VIDEO

2021. április 07. 12:38

Szeretek futni! Különösen a természetben, vízpartokon, árvízvédelmitöltéseken. A víz-világnapi gátőrfutással a gátőrök munkájára szeretnénk felhívni a figyelmet. Ebben az évben rendhagyó módon virtuális futásra kerül sor #edugator21  

Csapadékvíz bevezetések ellenőrzése

2021. június 23. 17:57

Győr-Ménfőcsanak és Győr -Gyirmót térségében a napokban kapják meg fogyasztóink levelünket, melyben kérjük, nyilatkozzanak, hova vezetik csapadélvizüket.  Többször hangsúlyoztuk: ezekben a körzetekben nem szabad a szennyvízelvezető rendszerekbe csapadékvizet vezetni, mert túlterhelést, elöntést okoz. 

GYŐRZÁMOLY - GYŐRLADAMÉR -DUNASZEG -DUNASZENTPÁL - MECSÉR

2021. május 06. 09:03

Csőrtörést javítottunk vasárnap reggel a szigetközi településeket ellátő főnyomővezetéken. A hibát elhárítottuk, a vízszolgáltatást helyreállítottuk, de átmeneti víznyomás ingadozásra és vízelszíneztődésre számízhatnak. A javítás során levegő kerülzt a főnyomó vezetékbe, emiatt rövid ideig fehéres színe lahat a víznek. 

GYŐR - Lomnic utca

2021. május 06. 09:03

Vízvezetéket fogunk javítani a Lomnic utcában április 30-án pénteken. Egy meghibásodott tűzcsapot fogunk kicserélni. Vízelzárással érintett fogyasztóinkat értesíteni fogjuk. 

Akikre büszkék vagyunk - Lantos Péter

2021. július 12. 16:13

Informatikai csoportvezetőnk, Lantos Péter 22 éve munkatársunk. Számos új, korszerű informatikai rendszer bevezetésében vállalt vezető szerepet. Pétert a napokban a Magyar Víziközmű Szövetség Víz Világnapi Emlékéremmel tüntette ki. Gratulálunk! 

Győr, Kálmán Imre út

2021. április 28. 11:03

GYŐRSZENTIVÁN, Kálmán Imre út - április 24-én vízbekötést javítunk a Kálmán Imre u. 79. sz, előtt. Szombaton délelőtt a környéken kalók más irányból jutnak majd vízhet, ingadozhat a víznyomás és átmeneti vízelszíneződés is előfordulhat. Mosás előtt érdemes allanőrizni a vízátlátszóságát. 

GYŐR - Ifjúság krt. 38.-48. hétfőre érdemes vizet tartalékolni

2021. április 23. 13:15

Köszönjük türelmüket, végeztünk a javítással! 

GYŐR - Adyváros - köszönjük türelmüket!

2021. május 07. 12:40

Elhárítottuk a hibát a Kodály Zoltán utcában, a sérült rossz állapotú vezetéket végleg kikapcxsoltuk a hálózatból. Köszönjük türelmüket!

GYŐR -VÁMOSSZABADI - Szitásdomb lakópark

2021. április 12. 18:40

Április 9-én pénteken reggel 9 óra környékén egy üzemzavar miatt lecsökkent a víznyomás a Szitásdomb lakóparkban. A hibát szakembereink elhárították, a szolgáltatás helyreállt. A lakóparkban pénteken délelőtt levegős lehet a víz, a légbuborékok fehérre színezhetik a vizet és szürkés elszíneződés is előfordulhat. 

Győr vízellátásának nagyjai - Hauzer György

2021. április 17. 21:04

Hauzer György 1868-ban mint önálló rézműves telepedett le Győrött. Öntődéje és rézgyára a kor ipari-technológiai színvonalát meghaladó üzem volt Győr belvárosában. Műhelye az Arany János utcában, az Arrabona áruház helyén volt. Itt készült az a barokk motívumokkal díszített falikút, melyet a Harcsás gyűjtemény egyik legszebb darabjaként láthatott a közönség.⛲️

Búcsúzunk munkatársunktól - Szalay Károly

2021. április 16. 05:59

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Szalay Károly, a Győrszemerei Vízműtelep telepvezető főgépésze, a Győrszemerei Üzemelés-vezetőség helyettes vezetője életének 59. évében elhunyt. Ismét kitűnő munkatársunkat veszítettük el. Példamutató, lelkiismeretes munkája, szakmai hozzáértése a legjobbak közé emelte. 35 évig volt munkatársunk. Osztozunk a hozzátartozók fájdalmában!

GYŐR- példás összefogás a Lajta utcai hibaelhárításnál

2021. április 17. 21:06

 Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy néhány órával a bejelentést követően sikerült helyreállítani a vízszolgáltatást Marcalváros és Adyváros lakótelepein! A tízemeletes épületeket ellátó magasnyomású vezeték csőtörése következtében a Lajta utcában több ezer m3 víz került az útburkolatra. Munkatársaink gyors beavatkozásának köszönhetően a csőtörést sikerült elhárítani, a szolgáltatást helyreállítani. Köszönjük a GyőrSzol, az Útkezelő Szervezet, a Katasztrófavédelem és a Rendőrség közreműködését!

RÁBAPATONA - ilyen, amikor az utcán dugul el a kisnyomású rendszer

2021. április 07. 12:40

Súlyos gondot okozott a nem megfelelő csatornahasználat Rábapatonán, szét kellett bontanunk Zrínyi utca- István utca körzetében lévő csomópontot. Kérjük vezessenek óvatosan az István utcai csomópontnál, és szíveskedjenek odafigyelmi a csatornahasználatra. Köszönjük türelmüket!

VÍZ VILÁGNAP - online környezetismeret óra - VIDEO

2021. április 07. 12:38

Reméljük, rövidesen élőben is találkozhatunk vizes bemutató napjainkon. Addig nézzék meg a Magyar Víziközmű Szövetség online környezetismeret óráját!

Nézze meg ki nyerte az online mérőállás bejelentésért felkínált szódagépet!

2021. március 30. 09:42

Köszönjük, hogy ilyen sokan választották az online mérőállás bejelentést!  Gratulálunk Bauernhuber Bianka, győri felhasználónknak, aki március 15-én 13:50 - kor jelentettte vízmérő állását a Lget utcából. Nyereményét átvette. 

GYŐR - Puskás Tivadar út - Szövetkezet u. csomópont

2021. március 26. 09:03

Ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez Győrben, a Puskás Tivadar utca - Szövetkezet u. csomópont környékén, március 24-én szerdán 8 órától 14 óráig. Előbbi visszanyitás lehetséges, a délutáni órákban levegős lesz a víz és átmeneti vízelszíneződés is előfordulhat. 

GYŐR - csatorna javítás a Szabadsajtó utcában

2021. április 07. 12:45

Győr belvárosában, a Szabadsajtó utcában  szintén csatornát cserélünk. Ez egy szűk, belvárosi sétáló utca, gépkocsi forgalom gyakorlatilag nincs. A kamerás vizsgálat szerint néhány méteres szakaszt kell cserélnünk, az utca középső szakaszán, a Kiss Baross út és a Széchenyi tér közt. Ha kész, az egész szakaszt egységesen ki fogjuk bélelni, a jól bevált módszerrel.