Aktuális

Ha beleejtenek valamit a víznyelőbe...

2020. november 26. 17:51

Ma délután egy fiatalember kért segítséget diszpécserszolgálatunknál: sluszkulcsa a víznyelőbe esett. Ügyeleteseink gyorsan odaértek az Újlak utcai víznyelőhöz és kiemelték a kulcsot. Ha Önöknek is hasonló gondjuk lesz, hívják a Pannon-Víz diszpécserét a 06 80 20 40 86-os telefonszámon! A leesett dolgokért semmiképp se másszanak le a víznyelőbe, mert veszélyes!

 

Víziközmű tervezőt keresünk! Legyen Ön is a munkatársunk!

2020. november 24. 17:59

Feladatok: víziközművek tervezése (tanulmányterv, vízjogi létesítési engedélyes terv, kiviteli terv); Elvárások: felsőfokú műszaki szakképesítés (mélyépítő, vízépítő mérnöki végzettség); Amit kínálunk: hosszú távú munkalehetőség, határozatlan idejű szerződés, szakmai fejlődési és továbbképzési lehetőség.

 

Győr - Liszt Ferenc utca - csatorna javítás miatt megváltozik a forgalmi rend

2020. november 21. 19:54

Beszakadt a csatorna a Liszt Ferenc utcában, a javítás idején megváltozik a környéken a forgalmi rend. A Liszt Ferenc utca a Teleki út felől zsákutca lesz, az Újkapu utca irányánból érkezők pedig kihajthatnak a Lukács Sándor utca felé. A javítás várhatóan a jövő hét közepére készül el. A szennyvízelvezetés folyamatos lesz, a parkolás és a közlekedés viszon jóval nehezebb lesz. A javítás befejezéséig türelmünet kérjük.  

Csatorna ellenőrzési akció kezdődik

2020. október 27. 10:22

Kérjük, ne vezessenek csapadékvizet a szennyvízelvezető csatornákba! Győrben Szabadhegyen, Kismegyeren, Szentivánon, Pinnyéden, Ménfőcsanakon, Gyirmóton, valamint Révfalu, Sziget és Újváros egyes részein olyan szennyvíz elvezető rendszerek működnek, melyekbe nem lehet csapadékvizet belevezetni. Az építési szabályzat szerit itt a csapadékvizet telken belül kell elhelyezni. Tipikusan olyan családi házas beépítésű körzetekről van szó, ahol az év 360 napján szinte semmi gond sincs a szennyvízelvezető rendszerrel. Egy kiadós esőnél, zápornál viszont mégis feltör a csatornaaknákból a csapadékvízzel hígított szennyvíz. Az illegálisan bevezetett csapadékvíztől túlterheltté válik a rendszer.

Búcsúzunk munkatársunktól: Horváth Gábor

2020. november 23. 14:53

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Horváth Gábor munkatársunk életének 59-ik évében elhunyt. Huszonhat évet dolgozott társaságunknál, gépészeként az écsi szennyvíztisztítóban teljesített szolgálatot. Megbízható és odaadó munkatársunk volt, aktív szerepe volt a szennyvíztisztító telep átalakításában és az új kollégák betanításában.

 

Mindenképpen szigeteljük a vízvezetékeket - VIDEO

2020. november 25. 17:34

Sajnos most több olyan háztulajdonos lehet, aki betegség, vagy kórházi kezelés miatt nem tudta ingatlanját felkészíteni a téli hidegekre. Gondoljuk át: rokonainknál, ismerőseinknél találkozhatunk-e hasonlóval? Még nem késő megtenni az óvintézkedéseket. Ha otthonunkban reggelente már most metszően hideg víz folyik csapjainkból, valami gond lehet a szigeteléseinkkel. Érdemes megkeresni és pótolni a hiányosságokat!Ha pedig egy hideg téli reggelen hiába nyitogatjuk vízcsapjainkat, egyikből sem jön víz, valószínű, hogy nálunk is fagyás történt.

Dinamikusabb szemléletet hoz az új vezérigazgató

2020. november 24. 12:55

 A közgazdasági szakember számos nemzetközi munkacsoportban dolgozott már, és az ott látott technikákat szeretné itt is használni.  "Egy egészen új szemléletet szeretnék meghonosítani, ami dinamikusabb és korszerűbb. A munkába állásomat követően minden szakterület vezetőjével egyeztettem és mindenki nyitott a fejlődésre. A szolgáltatási területünkön lévő víz és szennyvízhálózatot messze nem azokra a kapacitásokra tervezték, amelyekkel ma kell megbirkózniuk. Emellett pedig sajnos a szükséges beruházások és karbantartások is elmaradtak. Napjainkban kulcskérdés az informatikai fejlettség is, ahol egy sokkal inkább felhasználóközpontú, a pandémiás helyzetnek megfelelő rendszert kell kiépítenünk. Azt szeretném elérni, hogy az okostelefonról bárki el tudja intézni vizes ügyeit, legyen az számlafizetés vagy hibabejelentés - mondta el a vezérigazgató.

GYŐR - Sárás - helyreállítottuk a vízszolgáltatást

2020. november 24. 12:46

Helyreállítottuk a vízszolgáltatást Győr-Sárás térségében, ahol kedden délelőtt elmarkolták az ivóvíz vezetéket. Délután, a vezeték visszanyiása után, nyomásingadozásra számíthatnak, és levegős lesz az ivóvíz. Ez azt jelenti hogy az apró légbuborékok fehérre színezik majd a vizet. A kiengedett csapvíz rövid időn belűl letissztul. Előfordulhat barnás színű vízelszíneződés is, ezt a vízvezetékekben leülepedett vas vegyületek okozzák. 

Mit tegyek, ha... segítünk az elektronikus ügyintézésben

2020. október 21. 19:09

Mit tegyek, ha valamilyen ügyet szeretnék intézni a Pannon-Víznél? Megmutatjuk, hogyan működik az elektronikus ügyintézés, sorra vesszük mit kell tenni akkor, ha ügyfélszolgálatainkon nincs személyes ügyfélfogadás. Kérjük, amennyiben lehetséges, regisztráljon honlapunkon. Köszönjük érdeklődését!

GYŐR-MÉNFŐCSANAK -köszönjük türelmüket!!

2020. november 26. 22:40

Csütörtökön délelőtt elvégeztük a tervezett vezeték és csomópont cserét, délután pedig közvetlen az új szakasz mellett csőtörés történt a Győri út - Aba Sámuel u térségében. A vízszolgáltatást helyreállítottuk, a víznyomás rövid ideig ingadozni fog és átmeneti vízelszíneződés is előfordulhat. Köszönjük türelmüket!

Hogyan előzzük meg a fagykárokat a fűtetlen épületekben?

2020. november 16. 10:02

Az erdei házikók, nyaralók, horgászházak télen negy veszélynek vannak kitéve. Ha nem téliesítünk, elfagyhatnak a vízvezetékel! Cikkünkben lépésről lépésre ismertetjük a fagyvédelmi tudnivalókat. Először a belső vízvezetékeiből engedjük le a vizet. Ehhez zárjuk el a vízmérő aknában a főelzárót, majd a víztelenítő-csonkon keresztül folyassuk ki a belső hálózatból a vizet. A víztelenítő-csonknak a fagyhatár alatti vezetékszakaszon, a belső hálózat legmélyebb részén kell elhelyezkednie. Ha ilyen még nincs, feltétlen alakíttassuk ki.