Vízmérő leolvasás

 

Nemrég a rendőrséggel közösen kampányt indított a vízmű, hogy minél kevesebb esélye legyen azoknak a csalóknak, akik valamilyen közműszolgáltató nevével visszaélve próbálnak meg bejutni a lakásokba.

A csalók elsősorban idős embereket vesznek célba, elterelik a figyelmüket és ellopják értékeiket és néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért. 

Akik valamilyen közműszolgáltató alkalmazottjának adják ki magukat, és arcképes igazolvánnyal nem rendelkeznek, azokat semmiképpen ne engedjék be a lakásokba. Aki esetleg korábban ilyen bűncselekmény áldozatává vált, hívja a 112 –es vagy a 107 –e s telefonszámot és tegyen feljelentést.

„Volt, ahol azt mondták, hogy víznyomást szeretnének ellenőrizni, még Pannon-Víz logóval ellátott fénymásolt levelet is hoztak magukkal. Máshol vízminőség-vizsgálatra hivatkozva próbáltak bejutni. Bejelentőink általában jól öltözött, megnyerő modorú, udvarias elkövetőkről számolnak be, akik mindenáron a bizalmukba akarnak férkőzni. Aki enged a csábításuknak könnyen búcsút mondhat a pénztárcájának.  ” tájékoztatta lapunkat Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vetetője.

A Pannon-Víz Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy munkatársaik mindig arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat. A vízmérőcsere vagy mérőóra leolvasás időpontjáról előzetesen értesítik a lakókat. Amúgy a lakásokhoz csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány, hibabejelentés- esetén mennek ki, akkor is mindig név szerint a hibát bejelentő személyt keresik.

A társaság azt kéri, hogyha valaki bizonytalan abban, hogy a vízművek munkatársai mentek-e ki hozzá, hívja a Vízmű 06/96 522 600-as telefonszámát. A vízszolgáltató győri vízmérő leolvasóinak fényképei lent láthatók.

 

 

Hogy minél jobban felhívjuk Fogyasztóink figyelmét erre a típusú bűncselekményre, ezért a "Mérőórát jöttünk leolvasni" című tájékoztatót kérésre díjmentesen eljuttatjuk a győri társasházakba. A kiadvány igényelhatő az iktato@pannon-viz.hu címen. 

Győri vízmérő leolvasóink:

 

 

          Simon István      

 

________

Vízmérő leolvasás

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!