Vízmérő leolvasás

 

Vízmérő leolvasóink az év végi ünnepek közt is dolgoznak, előr egyeztetett időpontban keresik fel ügyfeleinket. 

Javasoljuk, ha nem az ismerős leolvasó érkezik, kérjék el az arcképes igazolványt.

Így minél kevesebb az esélye azoknak a csalóknak, akik valamilyen közműszolgáltató nevével visszaélve próbálnak meg bejutni a lakásokba. 

A csalók elsősorban idős embereket vesznek célba, elterelik a figyelmüket és ellopják értékeiket és néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért. 

Akik valamilyen közműszolgáltató alkalmazottjának adják ki magukat, és arcképes igazolvánnyal nem rendelkeznek, azokat semmiképpen ne engedjék be a lakásokba. Aki esetleg korábban ilyen bűncselekmény áldozatává vált, hívja a 112 –es vagy a 107 –e s telefonszámot és tegyen feljelentést.

„Volt, ahol azt mondták, hogy víznyomást szeretnének ellenőrizni, még Pannon-Víz logóval ellátott fénymásolt levelet is hoztak magukkal. Máshol vízminőség-vizsgálatra hivatkozva próbáltak bejutni. Bejelentőink általában jól öltözött, megnyerő modorú, udvarias elkövetőkről számolnak be, akik mindenáron a bizalmukba akarnak férkőzni. Aki enged a csábításuknak könnyen búcsút mondhat a pénztárcájának.  ” tájékoztatta lapunkat Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vetetője.

A Pannon-Víz Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy munkatársaik mindig arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat. A vízmérőcsere vagy mérőóra leolvasás időpontjáról előzetesen értesítik a lakókat. Amúgy a lakásokhoz csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány, hibabejelentés- esetén mennek ki, akkor is mindig név szerint a hibát bejelentő személyt keresik.

A társaság azt kéri, hogyha valaki bizonytalan abban, hogy a vízművek munkatársai mentek-e ki hozzá, hívja a Vízmű 06/96 522 600-as telefonszámát. A vízszolgáltató győri vízmérő leolvasóinak fényképei lent láthatók .

 

 

Hogy minél jobban felhívjuk Fogyasztóink figyelmét erre a típusú bűncselekményre, ezért a "Mérőórát jöttünk leolvasni" című tájékoztatót kérésre díjmentesen eljuttatjuk a győri társasházakba. A kiadvány igényelhatő az iktato@pannon-viz.hu címen. 

Győri vízmérő leolvasóink:

 

 

          Simon István       

 

________

Vízmérő leolvasás

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!