Legyenek óvatosak, ne engedjenek be bárkit otthonukba!

 

Legyenek óatosak, ne engedjenek be bárkit otthonukba!

Javasoljuk, ha nem az ismerős mérőleolvasó keresi fel Önöket, kérjék el arcképes igazolványát.

Hibabejelentésekre kivonuló szerelőink mindíg név szerint a bejelentőt fogják keresni, vele tartják a kapcsolatot.

Ha valaki vízóra vagy víznyomás ellenőrzésre hivatkozva több helyre is becsenget, az több mint gyanús!

 

Legyen minél kevesebb az esélye azoknak a csalóknak, akik valamilyen közműszolgáltató nevével visszaélve próbálnak meg bejutni a lakásokba. 

A csalók elsősorban idős embereket vesznek célba, elterelik a figyelmüket és ellopják értékeiket és néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért. 

Akik valamilyen közműszolgáltató alkalmazottjának adják ki magukat, és arcképes igazolvánnyal nem rendelkeznek, azokat semmiképpen ne engedjék be a lakásokba. Aki esetleg korábban ilyen bűncselekmény áldozatává vált, hívja a 112 –es vagy a 107 –e s telefonszámot és tegyen feljelentést.

„Volt, ahol azt mondták, hogy víznyomást szeretnének ellenőrizni, még Pannon-Víz logóval ellátott fénymásolt levelet is hoztak magukkal. Máshol vízminőség-vizsgálatra hivatkozva próbáltak bejutni. Bejelentőink általában jól öltözött, megnyerő modorú, udvarias elkövetőkről számolnak be, akik mindenáron a bizalmukba akarnak férkőzni. Aki enged a csábításuknak könnyen búcsút mondhat a pénztárcájának.  ” tájékoztatta lapunkat Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vetetője.

A Pannon-Víz Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy munkatársaik mindig arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat. A vízmérőcsere vagy mérőóra leolvasás időpontjáról előzetesen értesítik a lakókat. Amúgy a lakásokhoz csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány, hibabejelentés- esetén mennek ki, akkor is mindig név szerint a hibát bejelentő személyt keresik.

A társaság azt kéri, hogyha valaki bizonytalan abban, hogy a vízművek munkatársai mentek-e ki hozzá, hívja a Vízmű 06/96 522 600-as telefonszámát. A vízszolgáltató győri vízmérő leolvasóinak fényképei lent láthatók .

 

 

Hogy minél jobban felhívjuk Fogyasztóink figyelmét erre a típusú bűncselekményre, ezért a "Mérőórát jöttünk leolvasni" című tájékoztatót kérésre díjmentesen eljuttatjuk a győri társasházakba. A kiadvány igényelhatő az iktato@pannon-viz.hu címen. 

Győri vízmérő leolvasóink:

 

 

          Németh Balázs    

 

________

Pályázat