Érdekességek

Győrszabadhegy - víztorony öblítés

Az egyik legizgalmasabb karbantartási helyszínre kísértük el a pannon-vizes szakembereket, a Szabadhegyi Víztorony felső medencéjébe. Akik jártak víztorony látogatáson, azok bizonyára végigsétáltak a kilátó szinten is. Ez alatt helyezkedik el a 400 m3-esvíztároló medence . 

Naponta 25 liter vizet iszik a brit hölgy...

Mindenhová üvegekkel megpakolva jár, és éjszakánként nem képes egy óránál többet egyhuzamban aludni, mert folyton megszomjazik. „Ha úgy érzem, kiszáradt a szám, az egyetlen dolog, amire koncentrálni tudok, az, hogy igyak”

Nagy víztisztítóteszt

Elszaporodhatnak-e a baktériumok a drágán megvásárolt házi víztisztító berendezésekben? Nyolc vizsgált készülékből hétnél igen... /HVG/

Nem fenyegeti vízhiány Magyarországot

Itthon nem gond jó minőségű édesvízhez jutni, de egyre több uniós országban lesz fenntarthatatlan a vízgazdálkodás. Az Ozone Network cikke.

Víztároló a Gellért-hegy gyomrában - VIDEO

Láttak már Önök nyolcvanezer köbméter ivóvizet zongora alakú medencében? Ha nem nézzék meg pesti kollégáink nyílt napjáról készített  videos riportunkat!

Üvegesről csapvízre váltanak az olaszok

Az üveges vízhez szokott olaszok a gazdasági válságban a csapvizet választva takarékoskodnak, a nagykereskedelem pedig ehhez igyekszik igazítani kínálatát.

Arculatfrissítés - képriport

A PANNON-VÍZ Zrt. arculatfrissítésének részeként fokozatosan cseréljük le az épületeken lévő logóinkat. Képriportunkban az écsi szennyvíztisztítóba látogatunk el..

Róma - a Cloaca Maxima

Rómában 2500 évvel ezelőtt a házakból kivezető szennyvízvezetékeket, valamint az utcai víznyelőket rákötötték az egyik Tiberisbe vezető árokra - így jött létre a világ egyik első szennyvízcsatornája a Cloaca Maxima.

Pénzpocsékolás haladóknak - vízszűrők

Triplán fizetnek, akik az adóforintjaikból kitermelt és megtisztított, olcsó városi csapvízhez vaskos tízezrekért vesznek „vízszűrő" berendezéseket. 

Győr, Révfalu - csatornatörténet

Révfaluban rövidesen befejeződik a csatorna rekonstrukció, ezzel a városrész főgyűjtő vezetékének legfontosabb szakasza megújul. Mielőtt használatba vennénk az új rendszert, idézzük fel a városrész csatornázásának kezdeteit!

Gyerekeknek - Egy vízcsepp élete

A kiváló animációs filmen végigkísérhetjük egy vízcsepp életét...

Nyílt nap a vízbázisvédelemről

A vízbázisok védelméről szólt a győri gátőrházban megtartott nyílt nap. A szakmai előadók mellett a civil szervezetek is hallatták hangjukat...

A takarékos vízfogyasztás hátulütői

Az egy főre jutó  napi vízfogyasztás az 1990-ben följegyzett 147 literről tavaly 122 literre apadt. Ám úgy tűnik, jóból is megárt a sok, a túlzásba vitt spórolás visszaüt.

25 éves a világ legnépszerűbb vízvezeték szerelője..

Negyed évszázada, 1985. szeptember 13-án jelent meg Japánban az egyik legnépszerűbb videojáték, a Super Mario Bros., amelynek különböző változatai a mai napig rendkívül sikeresek.

Jobb a csapvíz, mint az Evian?

Hallottunk róla, hogy az ásványvíz egészségesebb, tisztább, mint a csapvíz, de vajon a laborvizsgálatok alátámasztják-e ezt? És finomabb-e a méregdrága gleccservíz, mint a saját márkás termékek vagy a filléres ivóvíz?

Párizs - csatornamúzeum

Rövidesen megismerkedhetünk a csatornázás történetének egyik izgalmas fejezetével a párizsi csatornamúzeumon keresztül. A föld alatti alagutak képei több világhírű filmből is ismerősek lehetnek.