Archívum

IKRÉNY - köszönjük türelmüket!

2020. szeptember 21. 12:22

IKRÉNY településen  szeptember 16.-17.-18 (szerda, csütörtök, péntek) éjszakai vízhálózat mosatást végeztünk. Köszönjük türelmüket! 

GYŐR - Nép utca - köszönjük türelmüket!

2020. október 11. 14:13

Hétfőnn délután csőtörést javítunk a Nép utcában. A vízszolgáltatást helyreállítottuk. Vsszanyitás után ingadozni fog a víznyomás és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz. Köszönjük türelmüket!

GYŐR - Pápai út és térsége - ingadozhat a víznyomás

2020. szeptember 14. 14:59

Szeptember 11-én pénteken délelőtt is folytatni fogjuk a Pápai úti javítást, így a térségben péntek délelőtt is hasonló változások várhatók, mint csütörtökön. A Pápai út, Szérűskert út, Sió, Sajó, Tessedik, Marcal, és Dessewfy utcák térségében ingadozhat a víznyomás és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz. A változás oka, hogy a térséget ellátó ivóvíz vezetéke javítást végzünk.

NYÚL - Kölcsey utca - csatorna tisztítás

2020. szeptember 14. 20:34

Szeptember 9-én nagynyomású csatornatisztító berendezéssel mossuk át Nyúlon a Kölcsey utcai szennyvízcsatornát. Arra kérük az itt lakókat, hogy a tisztítás ideje alatt a wc kagylók fedelét tartsák lehajtva. Köszönjük együttműködésüket! 

Csapvizet a kulacsokba!

2020. szeptember 14. 15:03

Egyre népszerűbb a vízivás az óvodás, iskolás gyermekek körében. Majdnem mindegyiküknek van saját kulacsa, ebben hozzák az innivalót otthonról. Jól teszik! Ahhoz, hogy az iskolában megfelelően koncentrálni tudjanak, és ne gyengüljön a teljesítő képességük elegendő folyadékot kell fogyasztaniuk. Ehhez kitűnő, egészséges és környezetbarát választás a  választás a csapvíz. Tíz darab pannon-vizes kulacsot sorsolunk ki azon óvodás és iskolás gyetzmekek közt, akik lerajzolják, vagy leféényképezik, hogyan töltenék meg a kulacsukat csapízzel. 

KORONCÓ - köszönjük türelmüket

2020. szeptember 07. 15:09

KORONCÓ -  2020. augusztus 27-én csütörtökön ivóviizes tartálykocsiból juthattak vízhez a település Sokorói-Bakony-Értől délre fekvő utcáiban. Egy új ivóvíz vezetéket helyeztünk üzembe. Visszanyitás után, csütörtökön délután ingadozhat a víznyomás és átmenetileg elszínezződhet az ivóíz - köszönjük türelmüket! 

Csapadékíz elvezetési gondok - a MaVíz álláspontja

2020. szeptember 14. 21:41

Az utóbbi néhány évben a csapadék intenzitása jelentősen megnőtt, felülírva a korábbi méretezési elveket, azaz rövid idő alatt, nagy mennyiségű csapadék esik le, amit azonnal nem tud elvezetni a rendszer. A kedvezőtlen meteorológiai viszonyok mellett évről-évre egyre több a leaszfaltozott és lebetonozott terület a városokban, ezzel arányosan egyre kevesebb az a zöldterület, amely elnyelhetné a lezúduló csapadék egy részét.

Munkanap csere - augusztus 29-én szombaton nyitva lesz ügyfélszolgálatunk

2020. szeptember 07. 15:11

Munkanap áthelyezések miatt augusztus 29- én szombaton Győrben a Bartók Béla utcai központi ügyfélszolgálatunk 7.00 től 13.00 óráig, telefonos ügyfélszolgálatunk  7.30 tól13.30-ig lesz elérhető. Csornai-, Kapuvári és Nyúlli ügyfélszolgálatain  ezen a napon zárva lesznek.  Műszaki és közterületi hibabejelentésekkel kapcsolatban éjjel nappali diszpécserszolgálatunk folyamatosan elérhető a 06 80 20 40 86-os telefonszámon.

GYŐR - 2020. augusztus 17. - felhőszakadás

2020. szeptember 07. 15:12

2020. augusztus 17-én délután ismét rendkívül intenzív felhőszakadás zúdult Győrre. A rendkívüli helyzetre készülve az elvezető rendszert leürítettük és az összes záporkiömlőt kinyitottuk, a szivattyúk teljes kapacitással működtek. A záporkiömlőkön több mint 80 ezer m3 csapadékvízzel tehermentesítjük az elvezető rendszert.

Augusztus 4-én Győr északi kerületeiben és a környező szigetközi településeken ingadozhat a víznyomás

2020. augusztus 09. 17:52

2020. augusztus 4-én kedden délelőtt ingadozni fog a víznyomás, és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz Győr északi kerületeiben ( Révfalu, Kisbácsa, Nagybácsa, Győrszentiván) és a környező szigetközi településeken (Vámosszabadi, Kisbajcs, Nagybajcs, Vének). Az ivóvíz elszíneződését az utcai vízvezetékekben lerakódott vas-mangán vegyületek okozzák, melyek nem károsak az egészségre. Ülepítés után a víz fogyasztható. A fehér ruhák mosását érdemes szerdára halasztani és a mosás előtt célszerű ellenőrizni a víz átlátszóságát. A változás oka, hogy Szőgyei vízmű telepünkön kicseréljük a térséget ellátó ivóvíz főnyomó vezeték egy szakaszát. A munkálatok idején más irányból jutnak vízhez a felsorolt városrészek és települések.

 

GYŐR - Kodály Zoltán utca

2020. augusztus 09. 21:22

GYŐR, Kodály Zoltán utca - csütörtökön délelőtt csőtörés miatt ivóvizes tartálykocsiból juthattak vízhez a Kodály Zoltán utca páros oldalán, a 34. számtól a 44. számú házig. A hibát elhárítottuk, a hibás vezetéket kicseréltük. Köszönjük türelmüket!

 

GYŐR - Szent Imre út

2020. augusztus 02. 08:17

Ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez július 23-án csütörtökön reggel 5 órától 8 óráig Győr Nádorvárosban, a Szent Imre úton, a Lomnic utcai csomópont és a Rendelőintézet közt, valamint a Bocskai utcában.  A Szent Imre úti útépítéshez kapcsolódóan az utcai vízelzárókat fogjukkicserélni. Visszanyitás után ingadoznin fog a víznyomás, levegős lehet a víz és átmeneti vízelszíneződés is előfordulhat. A vizes kocsi a Rendelőintézetnél lesz. Köszönjük türelmüket!  

 

 

GYŐR - Muskátli utca és környéke

2020. augusztus 09. 20:48

Hétfőn délután megjavítottuk a két csőtörést a győri Muskátli utcában. Az útépítő gépek törték össze a régi azbesztcemet vízvezetéket. A hibát elháítottuk, de sajnos a vízvezetéket nem fogjuk tudni kicserélni. Az útépítés folytatdik tovább.  

PANNONHALMA - ÉCS -GYŐRSÁG szennyvíziszap kiszállítás

2020. augusztus 09. 21:18

Büdös lesz néhány napig Écs - Pannonhalma - Győrság térségében. A Szennyvíziszapot az Écsi Szennyvíztisztító Telepről fogják kiszállítani a környék mezőgazdasági területeire. A talajvédelmi hatóság július 20-tól -31-ig adott engedélyt a munkára. A kezdés pontos időpontja az időjárástól függ. Ha a hét elején nem lesz jelentősebb csapadék, előreláthatólag 2-3 nap alatt elvégezhető a munka._  

GYŐRÚJBARÁT - Veres Péter utca

2020. július 20. 08:48

Csőtörés miatt ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez Győrújbaráton, az épülő körforgalomnál, a Vees Péter út - Liszt Ferenc út - Fő utca csomópontban. Várhatóan a déli órákra sikerüll helyreállítani a vízszolgáltatást. A környéken lekóknak érdemes ivóvizet tartalékolni, mert holnap (július 15-én csütörtökön) ugyanitt vízelzárásra kerül sor, 8 órától 16 óráig. Előbbibvisszanyitás lehetséges. 

KÓNY - megújult a vízvezeték a Petőfi utcában - jöhetnek az útépítők

2020. szeptember 21. 12:11

KÓNY - a napokban fejeztük be a Petőfi utcai a vízvezeték felújítás harmadik ütemét. A most lefektetett 357 méter új, műanyag (KPE) nyomócsővel együtt már az egész utca alatt új vezeték húzódik. A Petőfi utca első két üteménél, a Kossuth utcai csomópontig, az útburkolat is megújult

GYŐR-SASHEGY, TÖLTÉSTAVA, PÉR, MEZŐŐRS, RÉTALAP és BŐNY

2020. szeptember 15. 12:34

Köszönjük türelmüket, sikerült elháítani a főnyomóvezeték csőtörését, ismét megfelelő a víznyomás GYŐR-SASHEGY, TÖLTÉSTAVA, PÉR,  MEZŐŐRS, RÉTALAP és BŐNY térségében. 

Kapuvár - Osli - köszönjük türelmüket!

2020. szeptember 21. 12:06

Kapuvár és Osli térségében köszönjük az itt lakók és erre közlekedők türelmét, megtörtént a szennyvíziszap kiszállítása. A sok eső miatt később tudtunk kezdeni, de a szárazabb időszakban behoztuk a lemaradást.

Legyen egy úttal kevesebb! Használja kényelmes fizetési módjainkat!

2020. szeptember 22. 16:24

Az ország összes Tesco áruházában felállított csekkpont terminál segítségével gyorsan és egyszerűen kiegyenlítheti víz és csatornadíj számláját. Vigye magával csekkjét, amit könnyedén befizethet vásárlása során.

Nyugdíjba ment Tőke László, a Pannon-Víz elnök-vezérigazgatója

2020. szeptember 15. 12:34

Tőke László 2007. április 27-től látta el pozícióját, akkor egymilliárd forintos folyószámla hitellel és százmilliós nagyságrendű beruházási hitellel. Az elmúlt 13 évben gazdaságilag stabilizálta a céget, jelenleg azon kevés vízműcég közé tartozik a Pannon-Víz, ahol stabil anyagi háttérrel és szakmailag kiváló szakemberekkel rendelkeznek. 

GYŐRSZABADHEGY - rövid ideig ingadozhat a víznyomás

2020. szeptember 07. 15:10

GYŐRSZABADHEGY - a József Attila utcában zajló hibaelhárítás miatt ma délután víznyomás ingadozással és átmeneti vízelszíneződéssel találkozhatnak szabadhegyi fogyasztóink. A fehér ruhák mosását érdemes holnapra halasztani. A József Attila úton közlekedők félpályás útlezárásra számítsanak, a Kakashegy utcai kereszteződésnél.   

GYŐR - Szent István út - sávlezárás a Jókai utcánál

2020. október 11. 14:12

Csatorna javítás miatt lezárják a két belső sávot Győrben, a SzentIstván úton, a Jókai utcai csomópontnál. A csatorna javítás és az útépítés után várhatóan szeptember első hetében áll majd vissza az eredeti forgalmi rend. Kérjük, vezessenek óvatosan. 

 

KAJÁRPÉC - hibaelhárítás

2020. augusztus 24. 14:38

2020. augusztus 19-én szerdán délelőtt Kajárpéc területén víznyomás ingadozás, esetenként vízhiány fordulhat elő. Munktársaink a térséget ellátó főnyomó vezetéken végeznek javítást. A vízszolgáltatást várhatóan a déli órákra tudjuk helyreállítani. Visszanyitás után levegős lehet a csapvíz, és átmeneti vízelszíneződés is előfordulhat. 

A PANNON-VÍZ Zrt. közleménye 2020. augusztus 18.

2020. szeptember 07. 15:14

2020. augusztus 17-én 16.30-tól mintegy 40 percen keresztül óriási mennyiségű csapadékot hozó felhőszakadás zúdult Győrre. Az eső intenzitása meghaladta a 80 mm/óra értéket, ami azt jelenti, hogy minden egyes négyzetméterre 80 liter víz jutott. Ezzel a hatalmas vízmennyiséggel a város egyesített rendszerű csatornái 19 órára tudtak megbirkózni, de így is kapacitásuknak megfelelően ellátták feladatukat, hiszen karbantartásuk üzemi kapacitásuk fenntartására biztosított. A város néhány pontján átmeneti vízborítás alakult ki, de ezek a gyűjtőhálózat levezető képességének arányában fokozatosan megszűntek. Sok víznyelőbe most sem tudott bejutni a víz, mert a rácsokat eltömítették falevelek, és egyéb utcai hordalékok. Továbbra is várjuk a győriek bejelentéseit arról, ha valahol eltömődött víznyelőrácsokat látnak, mert munkatársaink ezekről el fogják távolítani az odagyűlt szemetet.

GYŐR -Szent István út - köszönjük türelmüket!

2020. szeptember 14. 21:01

Csatornát javítottunk Győrben, a Szent István  Nádor aluljárónál lévő csomópontjában.  Az eredeti forgalmi rend határidő előttt, augusztus 8-én szombat reggel állt majd vissza. Köszönjük türelmüket. 

GYŐR északi kerületei - KISBAJCS, NAGYBAJCS, VÁMOSSZABADI és VÉNEK

2020. augusztus 02. 08:16

Július 29-én szerdán délelőtt ingadozhatott  a víznyomás és átmenetileg elszíneződhetett az ivóvíz Győr északi kerüeteiben és a környekő szigetközi településeken. Szőgye vízműtelepünkön egy főnyomó vezeték üzembe helyezését készettük elő.  Fogyasztóink nem jeleztek panaszt, így zökkenőmentesen sikerült az alőkészítés. A sikeres próba után a vezetéket augusztus 4-én  kedden fogjuk rákötni a vízhálózatra._ 

GYŐR 2020. július 21. - felhőszakadás

2020. szeptember 07. 15:13

2020. július 21-én este hatalmas felhőszakadás vonult át a város felett. A csapadék intenzitása a 100-150 mm /óra volt az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint. A hirtelen lezúdult rengeteg víztől percek alatt feltelt az elvezető rendszer. Mindegyik záporkiömlőt kinyitottuk melyek a rendszert tehermentesítik, össszesen 61 ezer m3 csapadékvízzel higíttott szennyvízzel. Némileg nehezítette a vízelvezetést a szélvihar által letört ágak és a víznyelőkre hullott jég. Este 8 órától fokozatosan normalizálódott a helyzet a főgyűjtő csatornák leürültek.

Búcsúzik a Honvédelmi Irányító Törzs

2020. szeptember 14. 15:00

A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése után a PANNON-VÍZ Zrt. első körben került be az ország működése szempontjából létfontosságú 140 legfontosabb vállalat közé. Március 19-én reggel a Pannon-Víz Országút utcai központjában is megjelent Honvédelmi Irányító Törzs háromfős csapata, két honvéd őrnagy és egy tűzoltó hadnagy személyében. Megbizatásuk a napokban ért véget. 

Ilyen tűzcsapból csak négy van Magyarországon

2020. szeptember 15. 12:33

A szentendrei székhelyű szerelvénygyártó cég négy, egyedi színezésű tűzcsapot készített, majd ezeket online árverésre bocsátotta. A bevételt a koronavírus-járvány kezelésében résztvevők kapják. Az online licitek egyikét a PANNON-VÍZ Zrt. nyerte.

GYŐRSZENTIVÁN - köszönjük türelmüket befejeztük az öblítést!

2020. augusztus 09. 21:16

Győrszentivánon befejeztük a légdugós vízhálózat tisztítást. Köszönjük türelmüket! _