Archívum

Győrsövényháza - Bősárkány

2021. március 17. 12:33

Két kisebb hibaelhárításra lesz szükség márcis 16-án a déli órákban, Győrsövényházán a Kossuth utcában és Bősárkányon, a Vasút utcában. Munkatársaink a helyszínen vannak, igyekeznek minél hamarabb helyreállítani a vízszolgáltatást. Kedden a kora délutáni órákban ingadozhat a víznyomás és átmenetilleg elszíneződhet az ivóvíz a fenti helyszíneken. A világos ruhák mosását érdemes szerdára halasztani. 

Jó tanácsok ingatlan vásárláshoz

2021. március 16. 09:27

Cikkünkben összefoglaljuk, mit érdemes ellenőrizni egy családi ház vásárlásakor a házi vízvezetékeknél. 

GYŐR - Árpád út - csatorna csere kezdődik

2021. március 30. 09:43

GYŐR, Árpád út- a napokban érkeznek meg majd Németországból azok a kőagyag csövek, melyeket az Árpád úti csatornacserénél fogunk beépíteni. Napjaink kőagyag csőrendszerei is hasonló technológiával, hasonló elven készülnek, mint a régmúltban. Tartósságuk, kopásállóságuk kiváló. Az Árpád úton 74 méter csatornacsövet fogunk kicserélni, a Lukács Sándor utcai csomóponttól a Teleki utca irányába. 

Kérjük, az elhasznált védőeszközöket ne dobják a wc-be, lefolyóba

2021. március 18. 08:15

Kérjük, hogy az elhasznált védőeszközöket, kesztyűket, maszkokat és egyéb egészségügyi termékeket ne a wc-be, lefolyókba dobják. A szennyvízhálózatban és szivattyúkban dugulásokat okoznak az oda nem való anyagok. Javasoljuk, hogy ezeket az anyagokat gyűjtsék műanyag zacskóba, majd jól összekötve tegyék a kommunális hulladék közé. Ezzel az apró lépéssel is sokat tesznek a járvány terjedésének megfékezéséért.

Tanmese a fagyott mérőről

2021. április 01. 14:44

Hóeséssel, fagyos széllel beköszöntött a tél. A szorgos hangya házában meleg teát iszogat, míg a tücsök a hidegben didereg, és még vizet sem tud engedni, hogy teát készítsen, mert elfagyott a vízmérője. Emlékszik még arra a napra amikor a Pannon-Víz szakembere azt mondta, hogy kedves tücsök, a vízmérője nincs rendben, ki kéne azt takarítani, szigetelni kellene és az aknát lefedni. 

GYŐRSZABADHEGY - a József Attila úti javítás miatt elszíneződhet az ivóvíz

2021. március 04. 17:34

2021. március 2-án kedden délelőtt csőtörést javítottunk és beépítettünk egy új vízelzárót Győrben, a József Attila úton: A beavatkozás miatt Győrszabadhegy térségében átmeneti ivóvíz elszíneződéssel, nyomásingadozással találkozhattak. Munkatársaink öblítették a vízvezetékeket, így rövidesen ismét a megszokott átlátszó ivóvíz fog folyni a csapokból. A József Attilaút- Varga Katalin útcai csomópontjánál útszükületre számítsanak! 

Vízipari konferencia

2021. március 06. 19:42

Felhívjuk szíves figyelmét a Víz- és Szennyvízkezelés az Iparban 2021 címmel megrendezésre kerülő Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ által szervezett nemzetközi tudományos konferenciára. A konferencia időpontja: 2021. október 14-15. (Csütörtök-Péntek). Helyszíne: HOTEL KAROS SPA (H-8749 Zalakaros, Alma utca 1.)

GYŐR - újra jól működik telefonközpontunk

2021. február 24. 15:43

2021. február 23-án kedden délután a Pannon-Víz Zrt. Győr, Országút utcai központjában meghibásodott a telefonközponzt. Valószínű, hogy emiatt többen nem értek el minket. A hibaelhárítás idejére weblapunkon megadtunk egy alternatív telefonszámot.  A távközlési szakemberek a hibát elhárították, a telefonközpont újra jól működik.

Halo és Danny, a szivárgáskereső kutyák

2021. március 02. 21:37

Túl az ötvenen - Halo és Danny, az ausztrál szivárgás kereső kutyák a napokban derítették fel ötvenedik csőtörésüket. A két különlegesen kiképzett spániel az ausztrál Queensland Utility -nél teljesít szolgálatot, a társaság 9000 km vízvezetéket üzemeltet. A bokros, bozótos területen nagy hasznát veszik a szivárgás kereső kutyáknak. 

GYŐR - Aba Sámuel utca

2021. február 26. 06:05

Pénteken kora hajnalban csőtörés történt Győr-Ménfőcsanakon, az Aba Sámuel utcában. A 250-es főnyomóvezeték hibáját még az éjszaka javítotuk, a vízszolgáltatást reggelre helyreállítottuk. A helyreállítás befejezéséig szíves türelmüket kérjük! 

Egyre több a gond a nedves törlőkendőkkel

2021. február 18. 22:25

 A nedves törlőkendők egyre több gondot okoznak csatornába kerülve. A gyártók úgy fejlesztették ezeket ki az apró kis kendőket, hogy szálaik nagyon erősek legyenek. Ez a törlésnél nagy előny, de a wc-n lehúzva már súlyos gondok forrása lehet. Az erős és vékony textil szálak gyakran elakadnak a csatorna vezetékekben, illesztéseknél, könyökcsöveknél, akár még az ingatlanon belül. 

GYŐR - Nagy Sándor József út

2021. február 17. 14:29

Csőtörést javítottunk Győrben, Nagy Sándor József utcában, a Nemak Jégcsarnoknál. A sérült főnyomócsövet javítottuk, az útburkolat helyreállításáig türelmüket kérjük!

CSORNA - enyhe fertőtlenítőszer szagot érezhette az ivóvízben

2021. február 17. 09:11

Csorna vízműtelepen a mai nap során karbantartást végeztünk. A folyamat részeként fertőtlenítettük a tisztítási technológiát, melynek hatására enyhe (minimális) szaghatás volt érezhető a kimenő hálózati vízben. Tájékoztatjuk Fogyasztóinkat, hogy a fertőtlenítőszer koncentrációja határérték alatti. A szaghatás rövidesen megszűnik. Megértésüket köszönjük!

GYŐR - Mester utca

2021. február 12. 14:09

Útszükületre számítsanak Győrben, a Mester utcában, vízbekötés javítás miatt bontottuk fel a burkolatot. A hibát elhárítottuk, a munkaterületet rövideen helyreállítjuk, egyelőre zúzottkővel. Vezessenek óvatosan.

Új kutakkal készülünk a nyári csúcsfogyasztásra

2021. február 12. 14:09

Új kutakkal készülnek a nyári csúcsfogyasztásra a pannon-vizesek, a metsző februári hidegben kútfúrók dolgoznak Győr határában. Minden szakmának megvannak a szépségei. Nekik például tél közepén kell kiköltözniük lakókocsiba egy mezőre, mozgatni és igazítani a hatalmas fém csöveket, fúrófejeket. 

Régi kedves történet a gépházból

2021. március 26. 09:08

A sokkoló friss hírek mellett jó esik valami mást is olvasni. Néhány éve különleges vendéget fogfadtunk egyik nyílt napunkon. Szűcs István ötven év után látogatott vissza gyermekkorának helyszínére, Révfalu Vízműtelepünk gépházába. Olvassák el!

Öt fontos érv a vízivás mellett

2021. március 11. 21:32

1. Ébredéskor igyunk egy pohár vizet, segít elindítani a test anyagcsere folyamatait. Egy másik érdekes tény, hogy a hideg víz segít égetni a kalóriákat. 2. Nagyszerű szabály, hogy minden egyes elfogyasztott alkoholos ital után igyunk egy pohár vizet. Mindenki meglepődik, mennyivel egyszerűbb a másnap reggel...

Ne adjon esélyt a csalóknak!

2021. március 16. 09:26

Fogyasztóink jelezték, hogy vízóra leolvasás ürügyén csalók próbáltak meg bejutni Győr Marcalváros néhány lakásába. Kérjük, most legyenek különösen óvatosak, ne engedjenek be bárkit lakásukba! A vízóra leolvasás a rendkívüli járványügyi intézkedések lezárásáig szünetel!

GYŐRLADAMÉR - DUNASZEG - DUNASZENTPÁL - MECSÉR - köszönjük türelmüket!

2021. március 06. 11:20

Helyreállítottuk a vízszolgáltatást a szigetközi településeken, a hálózat fokozatosan töltődik fel, újra érkezik víz Győr irányából. A 1401. sz főútvonal mellett, Győrladamér belterületén az Oscar Voltz csomópont környékén vezesseneek úóvatosan. Csütörtök délután és az esti órákban még ingadozni fog a víznyomás és elszíneződött ivóvízzel is találkozhatnak. A világos ruhák mosását érdemes péntekre halasztani.

ABDA - Hunyadi és Diófa utcák

2021. március 04. 17:35

Ivóvizes tartálykocsiból juthattak vízhez március 2-án kedden, 9 órától 11 óráig Abdán, a Hunyadi és Diófa utcákban. A vízelzárásra az utcai vízelzárók cseréje miatt volt  szükség. Visszanyitás után, kedd délután a könynyéken ingadozni fog a víznyomás és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz. A beavatkozás után öblítjük a vízvezetéket. Köszönjük türelmüket!  

Válogatás legolvasottabb cikkeinkből

2021. március 30. 09:44

Vízminőség, vízkeménység - Víz és csatornadíjak, rezsicsökkentés, díjkalkulátor - Tudnivalók az e-számláról - Jótanácsok ingatlan vásárláshoz - Elhasznált védőeszközök - Eldugult víznyelők - Víztisztító ügynökök szemfényvesztése -  Csatornabűz? Van megoldás! - Előzzük meg az elöntéseket - válogatás legolvasottabb cikkeinkből 

Csatornabűz? Van megoldás!

2021. március 06. 11:39

Ha a  fürdőszobában, mellékhelységekben vagy a lépcsőházban penetráns szag terjeng, az ingatlan tulajdonosa joggal gondolhat arra, hogy valami a szennyvízelvezető rendszer körül hibádzik. Igaza is van!

GYŐR - Sokorópátkai út - vezessenek óvatosan!

2021. február 23. 19:19

Csatornadugulás miatt szennyvíz tört fel Győr-Ménfőcsanakon, a Sokorópátkai úton. Munaktársaink dolgoznak a hiba elháításán, az útburkolatot fertőtleníteni fogják. Kérjük, vezessenek óvatosan!

GYŐR - Régi Veszprémi út

2021. február 20. 19:09

Február 19-én pénteken 8 órától 14 óráig ivóvizes tartálykocsiból juthattak vízhez Győrszabadhegyen, a Régi Veszprémi úton, a körforgalomtól a Pándzsa hídig tartó szakaszon.  Visszanyitás után levegős lesz a víz, ingadozni fog a víznyomás és átmeneti vízelszneződés is előfordulhat. Köszönjük türelmüket!

Főnyomó vezeték felújítás miatt ingadozhat a víznyomás és elszíneződhet az ivóvíz.

2021. február 18. 22:09

Győr - Sziget, Újváros, Pinnyéd városrészekben továbbá Ikrény, Abda és Börcs településeken 2021. február 18-án csütörtökön délelőtt ingadozhat a víznyomás és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz. A szakemberek Győr-Révfalu térségében fogják üzembe helyezni a nemrég felújított 400 mm átmérőjű főnyomó vezetéket. Az ivóvíz áramlási irányának megváltozása miatt a hálózatban lévő vas vegyületek, valamint a javításkor a csövekbe jutó levegő átmeneti vízelszíneződést okozhat.

GYŐR - Révai utca - vezessenek óvatosan!

2021. február 20. 19:15

GYŐR - Révai utca - vezessenek óvatosan, csőtörést javítottunk a Hotel Szárnyaskerék előtt!  A fél útpálya le van zárva, torlódás várható. Egy 150 mm átmérőjű öntöttvas nyomócső hibásodott meg. A hibaelhárítással végeztünk, az útburkolatot egyelőre zúzottkővel fogjuk helyreállítani. Köszönjük türelmüket!

Viziközmű terepasztal

2021. február 18. 22:24

Terepasztalunkon egy képzeletbeli városrész makettjén meséljük el, hogyan jut el a víz a vízcsapokba, és hogy mi történik a lefolyón távozó szennyvízzel. Nemrég arra kértük olvasóinkat, írjanak nekünk erről terepesztalról. Nyertesünk így fogalmazott: "Csoda világ kisautó vízforgása jól látható. Terepasztal házikó, ott pedig a tűzoltó. Létráskocsi slagoló dolgozik a szippantó. Kocsik alatt csatorna érkezik a kulacska!

GYŐR - megmértük, milyen hideg a víz

2021. február 19. 13:13

A szigetköz kavicsos talajába fúrt parti szűrésű kutakban 12,5 C˚ hőmérsékletű a víz. Huszonöt-harminc méteres mélységben nem szokott nagyon ingadozni a hőmérséklet. Nyáron is csak legfeljebb két-három fokkal melegebb. Győrbe hatalmas átmérőjű csővezetéken érkezik a víz, ebben nem nagyon tud lehűlni A legnagyobb változás az utcai elosztó vezetékben lehet. A Sió utcai közkifolyónál 11,2 C˚-os hőmérsékletet mértünk. 

Ne dőljön be a házalóknak! - VIDEO

2021. február 14. 16:10

Ne dőljenek be a házaló víztisztító ügynököknek, akik vízvizsgálat ürügyén balekokat keresnek és borsos áron megvetetik velük a csodálatos berendezésüket. A készülék mindent eltávolít a vízből, de természetesen csak abból a vízből, amit előzőleg már valaki ivóvíz mnőségűre megtisztított. Videónkban láthatják az átverés részleteit>>>

GYŐR - Ifjúság körút - a helyreállítás befejezéséig türelmüket kérjük!

2021. február 09. 22:00

Január utolsó hetében főnyomó vezetéket javítottunk Győrben, az Ifjúság körút páratlan oldali társasházai és a hőtáv vezeték közt. A hibát elhártottuk, a zöldterület helyreállításásig szíves türelmüket kérjük!  A hibaelhárítás során a főnyomó vezetéket sikerült nyomás alatt megjavítani, így vízelzárásra nem volt szükség.