XX. Országos Víziközmű Szerelőverseny

  

 

Immáron XX. alkalommal került megrendezésre a népszerű Országos Víziközmű Szerelőverseny, ahol az ország valamennyi víziközmű társaságának csapatai mérhették össze szakmai tudásukat, rátermettségüket a különböző feladatok megoldásában egy kétnapos verseny keretében.

 

  

 

2023 szeptemberében a Heves Megyei Vízmű Zrt. és a MAVÍZ közös szervezésében 21 csapat vehetett részt a megmérettetésben, melynek keretében izgalmas feladatok várták a víziközművek szakembereit a történelmi Egri Vár területén.

 

A csapatoknak számos elméleti és gyakorlati feladattal kellett megbirkózniuk, amelynek megoldása meglehetősen széles körű ismereteket igényelt és fizikálisan is rendkívül megterhelő volt a versenyzők számára.

 

  

 

A megnyitót követően az első napon gyakorlati feladatok sora várta a szerelőket, mint például vízmérőcsere, nyomás szabályozó szelep szétszerelése, tömítéscserék elvégzése, szelep összeszerelése, tűzcsap vízhozammérése, tolózár tömszelence tömítéscseréje, vízminta tesztek elvégzése, továbbá zsákbamacska, egy kis játékos puzzle kirakása és csővel való kötélhúzás is színesítette a versenyt. Mindezeket egy több mint két órás feladat követte, ahol a versenyzőknek a kiírt feladat alapján egy komplett vezetékszakasz kiépítését kellett elkészíteniük.

 

  

 

A második nap az elméleti próbatételről szólt, ahol a csapattagok egyénileg mutathatták meg a víziközmű-szolgáltatásban elsajátított tudásukat.

 

Gratulálunk minden csapatnak, köztük a Pannon-Víz Zrt. Kapuvár-Csorna Üzemmérnökség versenyzőinek, akik Társaságunkat képviselték és az erős középmezőnyben végeztek a verseny során.

 

Ezúton is köszönetet mondunk Borsodi Gyulának, Varga Ádámnak, Varga Tamásnak és Horváth Ferencnek, Kapuvár-Csorna Üzemmérnökségünk szakembereinek a versenyen elért eredményükért és köszönetet mondunk Samu László üzemelésvezetőnek a csapat felkészítéséért és közreműködéséért!

 

 

Fotók: Samu László és Lipovics János 

Pályázat