Vízhálózat öblítés Győrszentivánon

 

Az elmúlt hetekben gyakran találkozhattak fogyasztóink elszíneződött, üledékes ivóvízzel Győrszentiván térségében. Azóta sokat javult a vízminőség, de az eddigi lokális beavatkozások csak akkor lesznek tartósak, ha a főnyomó vezetékek belső falát is átöblítjük.

Az öblítések idején rövid ideig ismét romlani fog a vízminőség. Időnként fel fog gyorsulni a vezetékekben az ivóvíz áramlási sebessége, ez újabb átmeneti vízelszíneződéshez vezethet. A szakemberek nagy sebességű vízáramlást hoznak létre a főnyomó vezeték jól elkülönített szakaszain. A létrehozott intenzív vízmozgás gyakorlatilag leborotválja a vezetékek belső faláról az elszíneződést okozó lerakódásokat. Csak az átfogó, főnyomó vezetékekre is kiterjedő öblítéssel érhetünk el tartós megoldást.

A Győrszentiván térségében végzett hálózat karbantartási munkák hatását időnként Győr –Likócs és Győr –Gyárváros térségében is érezni lehet, időnként itt is találkozni lehet elszíneződött vagy üledékes ivóvízzel. 

A főnyomó vezeték öblítéseket minden alkalommal 23 órakor kezdjük és hajnali 5 órakor fejezzük be. Természetesen a munkálatok  idején is fogyasztható az ivóvíz, de  ivóvizes tartálykocsit is irányítunk az érintett körzetekbe.

A főnyomó vezeték öblítések menetrendje:

  1. nap: szeptember 23 péntek éjszaka: Győrszentiván Kertváros és Lőtér körzete, Likócs
  2. nap Szeptember 24. szombat éjszaka: Győrszentiván középső része 
  3. nap Szeptember 25. vasárnap éjszaka: Győrszentiván Kertváros északi része, Likócs

A főnyomó vezetékek öblítése után tervszerűen egyenként végig öblítjük a település utcáit, ennek menetrendjét weblapunkon és a sajtóban tesszük közzé. Várhatóan október 7-re fejezzük be a munkálatokat.

Az öblítések idején az ivóvizes tartálykocsik az érintett körzetben rendelkezésre állnak. A munkákkal kapcsolatos legfrissebb információk pedig a szolgáltató weblapján (www.pannon-viz.hu), vagy a 06 80 20 40 86 -os zöld számon  érhetők el.

A hétvégi karbantartási munkák után vízszerelési munkára is sor kerül: az épülő 813. sz. főútvonal csomópontjánál szükséges vezetékcseréket  végzik el a szakemberek. A szerelési munkák idején a Duna sor és az Erdősor utca körzetében ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez. Érintett fogyasztóinkat előzetesen értesítjük.

Vízdíj kedvezmény a Szentivániaknak: az elszíneződött ivóvíz miatt szükségessé váló belső vízhálózat öblítések ellentételezésére minden egyes győrszentiváni fogyasztási helyen a soron következő vízdíj számlában a fogyasztásból jóváírunk 3000 liter víz és csatornadíjat.

 

 

Pályázat