Víz és robotok

A robotépítés mellett a víz volt az idei kutatási témája a „Nemak-Mobilis robotverseny – FLL Győr regionális forduló" címmel megrendezett vetélkedőknek. A 14 csapatos regionális verseny első két helyezettje, a budapesti TövisCsapat és a győri Mobilis Bits jutott tovább a versenysorozat februári lengyelországi elődöntőjébe.

A győri csapatok közül a zsűri különdíját az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata nyerte el. Az aporos diákok felkészülésük során a Révfalui Vízműtelepre is ellátogattak, az itt szerzett ismereteket is beépítették előadásukba. Övék volt az egyik legjobb kutatási bemutató, egy profin megszerkesztett tévéhíradó keretében mutatták be eredményeiket.

Kutatómunkában a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szerzett különdíjat egy ötletesen megszerkesztett ivókút adapterrel. Csapatmunkában a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, , Robot játékban pedig a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ csapata bizonyult a legjobbnak.   További képek: https://www.facebook.com/Pannonviz/posts/1668088159920688