Védje vízmérőjét a fagyok ellen!

A tél beköszönte előtt rendkívül fontos odafigyelni arra, hogy milyen intézkedéseket tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a hideg által okozott fagykárokat ingatlanjaink vízellátó rendszerében.

 

 

 

Gondoskodjunk vízmérőnk téliesítéséről, hiszen nemcsak az elfagyott mérő pótlásának költségei, de a kiolvadást követően az elfolyt víz díja is a felhasználót terheli! Érdemes tehát gondosan felkészülnünk még a tél beállta előtt.

 

Szigeteljük az aknában lévő vízmérőt nedvességet taszító szigetelőanyaggal! A legeredményesebb módszer az, ha a vízmérőaknát felülről is szigeteljük.

 

A hideg időszakban nemcsak az életvitelszerűen használt ingatlanok vízmérőinek fagymentesítése fontos, hanem a magára hagyott házak, épületek vízellátó rendszereinek védelme is. Ezeknél az épületeknél az egyik legfontosabb tennivaló a vízhálózat és a vízmérő víztelenítése, valamint a vízmérőakna gondos felkészítése a télre.

 

Mit tehetünk a használaton kívüli ingatlanjaink fagyvédelme érdekében? A fűtetlen ingatlanok, nyaralók belső vízvezetékeiből engedjük le a vizet, ehhez zárjuk el a vízmérő aknában a főelzárót, majd a víztelenítő-csonkon keresztül folyassuk ki a belső hálózatból a vizet. Víztelenítsünk gondosan, előzzük meg, hogy a magára hagyott épület vízvezetékeiben és a vízmérőben víz maradjon. Ne felejtsük el a WC víztartályát is kiüríteni!

 

A fagyveszély érinti a bűzelzáró csőszakaszokban lévő vízdugókat is. Ezeket leszerelhetjük vagy kipumpálhatjuk belőlük a vizet, de fagyálló, fertőtlenítő hatású folyadékot is tölthetünk a bűzelzárókba. 

Ne feledkezzenek el a kerti csapokról sem, melyekből engedjék le a vizet és szigeteljék a hideg ellen!

 

Ha gondosan szigetelünk, nem érhet bennünket meglepetés tavasszal.

 

Vízmérőnk és vezetékeink élettartamának megóvása érdekében végezzük el a fagytalanítási teendőket, hogy élvezhessük a gondtalan vízfogyasztás örömét jövő tavasszal is!

Pályázat