Vámosszabadi: vízhálózat öblítés

Vámosszabadi tájékoztatás

Vámosszabadi térségében az utóbbi napokban gyakran elszíneződött ivóvízzel találkozhattak fogyasztóink.

A 14. sz főútvonal építési munkáinál – ellenőrzött körülmények közt – tűzcsapokat használtak az útépítési munkákhoz. Sajnos az óvatos tűzcsap használat is annyira felgyorsította a vízvezetékekben a vízáramlást, hogy felkavarodott a hálózati üledék és elszíneződött az ivóvíz. Az elszíneződött víz nem káros az egészségre, de kétségkívül megnehezíti az ivóvíz háztartási célú felhasználását.

A térség vízhálózat öblítését azonnal megkezdtük, a térségbe ivóvizes tartálykocsit is irányítottunk. Utcáról utcára haladva többször tervszerűen átöblítettük a vízellátó rendszert. A beavatkozások eredményesek voltak, a szokásos vízminőség egyre több helyen helyreállt, elszíneződött ivóvízzel egyre kevesebb fogyasztónk találkozhat. Szeptember 26-án hétfőn  már mindenhol tiszta elszíneződés mentes ivóvízzel találkozhatnak fogyasztóink.  

A belső vízvezetékek öblítése miatt minden egyes Vámosszabadiban lévő fogyasztási helyen a következő vízdíj számlán  1000 liter fogyasztást jóváírunk a szeptemberi víz és csatornadíjból.  

 

Pályázat