Újra jönnek a vízóra leolvasók

   

   

Újra járnak a vízóra leolvasók!

A napokban megkezdtük a családi házas beépítésű körzetek vízmérőinek leolvasását - tudtuk meg Horváthné Szabó Zsófiától, a Pannon-Víz Zrt. ügyviteli csoportvezetőjétől. Hosszú idő után újra személyesen keressük fel fogyasztóinkat.  A járványügyi szabályok szigorú betartásával dolgozunk, ez egy-egy fogyasztónál néhány percet vesz csak igénybe.

Fontos, hogy a Pannon-Víz Zrt. szakembere is legalább évente egyszer lássa a vízmérőt - fogalmazott a csoportvezető, hozzátéve: ha valakinek kérdése van, munkatársaink szívesen megválaszolják.

Akit nem találnak otthon, ahhoz még egy alkalommal visszamennek, ezután pedig bedobó-lapot hagynak ott nála. Kérjük, aki ilyen bedobó-lapot talál a postaládájában, az szíveskedjen a vízmérő állást az ott megadott módon bejelenteni.

Szeretnénk jelezni, hogy a vízmérő akna karbantartása, tisztítása a fogyasztó feladata. A tavasz beköszöntével javasoljuk, vegyék le a téli szigeteléseket az aknáról, és szellőztessék ki azt. Ha a téli szigetelés tavasszal is fent hagyjuk a csövek és az elzárók sokkal erősebben rozsdásodnak.

Javaslunk egy egyszerű vizsgálatot is. Szíveskedjenek odabent az épületben minden vízcsapot elzárni, és néhány percet zárva tartani. Ilyenkor a vízmérőn semmiféle mozgást, forgó kereket nem szabad látni. Ha valami mégiscsak forog, akkor szökik a víz a hálózatból. Ilyenkor gyorsan vízvezeték szerelőt kell hívni, aki megkeresi a szivárgás okát és megjavítja azt.

Képünkön Pákozdi Ottó vízmérő leolvasó.  

  

Pályázat