Tűzcsap ellenőrzések - VIDEO

Hatezer győri tűzcsap ellenőrzését is tartalmazza az a megállapodás, melyet a Pannon-Víz Zrt. elnök – vezérigazgatója Tőke László és a Győr Városi Tűzoltóság parancsnoka Kuti Rajmund írt alá a napokban.

Társaságunknak jelentős tűzvédelmi feladatai vannak. A város vízellátó hálózatára csatlakozva, közterületen vannak azok a tűzcsapok, ahonnét vizet vételezhetnek a tűzoltók.  Egyáltalán nem mindegy melyik tűzcsap hogyan működik, amikor szükség van rá. Fontos, hogy használhatók és beazonosíthatók legyenek, ezért az általános ellenőrzésen túl nyilvántartás is készül róluk – mondta Tőke László. Az elnök-vezérigazgató szerint egy gyors beavatkozásnál a tűzoltóság és a vízmű diszpécserei is hatékony segítséget tudnak nyújtani, merre található a legközelebbi tűzcsap.

A régebben épült hálózatokon, vagy a belvárosban sok föld alatti tűzcsap is van. Munkatársaim a vízművesekkel együtt, gyakorlati foglalkozás keretében átvizsgálják ezeket is – veszi át a szót Kuti Rajmund. Sajnos több helyen előfordul, hogy figyelmetlenségből leaszfaltozzák a tűzcsapokat, vagy ráépítkeznek, jellemzően parkolókat építenek rájuk. Be kell mérnünk, azonosítanunk kell ezeket. Nagyban segíti munkánkat, hogy pontos képet kapunk arról is, melyik tűzcsapot működteti a vízmű és melyik tartozik más üzemek, vállalkozások hatáskörébe.

A tűzoltó kollégákkal együtt járjuk végig a várost– mondta Koncz Mihály a győri vízhálózati szerelő, aki ott jártunkkor éppen Révfaluban a Hédervári úton mérte fel a tűzcsapok állapotát. A földalatti tűzcsapok és elzáróik helyét mindenütt kis táblák jelöljük, általában 15-20 cm-es műanyag, vagy hasonló méretű fém táblácskákról van szó – mondta Koncz Mihály. Arra szeretnénk kérni a lakosságot, hogy a kerítésekről ne távolítsák el, ne tegyék máshová ezeket a tűzcsap jelző táblákat.

 

 

 

 

 

 

Pályázat