RÁBAKÖZ - „Tudják Önök milyen vizet isznak…?” -VIDEO

 

Az ivóvíz minőségét megkérdőjelezve kérnek találkozót ismeretlenek rábaközi fogyasztóktól, telefonon. A Pannon-Víz zrt. illetékese elmondta: valószínűleg valamilyen víztisztító berendezést forgalmazó ügynökök akarnak ilymódon bemutatót tartani. Déri István hangsúlyozta: a szolgáltatott víz minőségével semmilyen probléma nincs.
A zrt. csornai üzemmérnökségének vezetője hozzátette: cégük elhatárolódik az akciótól. Nem végeznek és nem végeztetnek lakossági fogyasztóknál telefonon bejelentett vízminőségi ellenőrzést.
– Csorna térségéből többen jelezték, hogy egy udvarias, megnyerő modorú hölgy vízminőségi problémát emlegetve, telefonon kereste őket-fogalmazott Déri István. – Biztosra vehető, hogy valamilyen víztisztító berendezést forgalmazó ügynök szemelte ki a csornai körzetet. Az természetes, hogy egy kereskedő „mindig a saját portékáját dicséri”, de ha valótlant állít egy másik termékről, az már jogszabályba ütközik és eljárást von maga után. Különösen akkor, ha olyan szigorúan ellenőrzött minőségű termékről teszi, mint a vezetékes víz. Az unalomig ismételt szlogen mindenkinek ott cseng a fülében: „tudta, hogy Magyarország nagy részén kemény a víz?”  Nos, ez Csorna környékén pont nem igaz, a talajtani adottságoknak köszönhetően a környék mélyfúrású kútjaiból inkább lágy víz kerül a fogyasztókhoz. Ha az ügynöknek valakivel mégis sikerül elhitetni a valótlanságot, egy-egy eladott berendezés után több tízezres jutalék üti a markát. Az ügyfél pedig otthon még tovább lágyítja az amúgy is lágy vizét.
A szakember hozzátette: szeretnék megelőzni, hogy bárkit becsapjanak, és teljesen felesleges berendezéseket sózzanak rá. Déri István megemlítette idén nyáron a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság észak-alföldi regionális felügyelősége tárgyalt hasonló esetről. A hatóság 200 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte azt a céget, mely víztisztító berendezését az ivóvíz rossz minőségére hivatkozva hirdette.    CS. Kovács Attila cikke - Kisalföld

       

 

 Kapcsolódó cikkek: 
https://www.pannon-viz.hu/article/2010/vizkemenyseg/
https://www.pannon-viz.hu/data/files/nfh_hatarozat_201006.pdf

 

 

 

Pályázat