Takarékoskodni akar? Szereltessen fel locsolómérőt!

 

 

A locsolómérőn mért vízmennyiségre  nem kell szennyvízdíjat fizetni, így lényegesen olcsóbban juthatunk vízhez.

Cserébe persze ki kell alakítani a vízaknában a mérőhelyet, meg kell venni a vízmérőt, le kell plombáltatni és szerződni kell a Pannon-Vízzel.

Előtte azért érdemes számolni. A képlet egyszerű- minél több olyan vizet használnak, ami nem kerül vissza a szennyvízcsatornába, annál gyorsabban térül meg a locsolómérőjük. 

A megtakarítás egy köbméteren közel 350  Ft, ezzel szemben pedig a beruházás  költsége áll. A locsolómérő a Felhasználó tulajdona, így szervizeltetni, és nyolcévente cseréltetni is neki kell.

A locsolómérő helyének kialakítását célszerű vízvezeték szerelővel elvégeztetni. Egy átlagos helykialakítás anyagárral együtt  35-40 ezer forintból megoldható, persze helyszíne válogatja. Érdemes több mesterembertől is ajánlatot kérni. Az ábrán látható a locsolómérő kialakítás vázlata. Nyugodjanak meg, a szerelő érteni fogja, legfeljebb pár órás munka lesz. Vízmérőt a kereskedelmi forgalomban vehetnek, ezt is a mester szokta hozni, de az elfogadott típusról érdemes érdeklődni a 96/522 630 -as telefonszámon.-

Ha elkészült a szerelés, a Pannon-Víz szakembere ellenőrizni fogja és leplombálja. Erre csak a veszélyhelyzet elmúltával kerülhet sor.

Jelenleg közel háromezer locsolómérős ügyfelünk van. Főleg győri és Győr környéki fogyasztóink mérik külön a szennyvízcsatornába nem kerülő vizet. Győr-Ménfőcsanak, Győrújbarát és Nyúl magasabban fekvő részein különösen sokan választják ezt a megoldást, hiszen itt nagyon drága lenne kutat fúratni.

A kertészkedők mellett a kerti tó tulajdonosoknak, vagy az automata öntözőberendezést használóknak is érdemes mérlegelni és számolni.

Kerti tó esetében is optimális választás a locsolómérő. Ha kútvízzel töltjük fel kerti tavunkat, a kútvíz vas és mangántartalma a levegővel érintkezve lassan oxidálódik,  barnás, opálos színt ad a kerti tó vízének, ami nem szép látvány.

Az automata öntözőrendszerek fúvókáinak finom alkatrészeinek a kútvízből kiváló vas és mangán szintén nem tesz jót. A barnás lerakódások hamar megjelennek az alkatrészeken, eltömik azokat.

A vezetékes víz kitűnő minőségű, a vízben lévő vasat és mangánt természetes eljárással távolítjuk el. A csapvíz sem klórt, sem más fertőtlenítőszert nem tartalmaz.

Akinek saját kútja van, nem nélkülözhet bizonyos műszaki jártasságot sem a kút működtetéséhez. Adott esetben ki kell tudni tisztítani egy lábszelepet, vagy tudni kell mi van akkor, ha lelevegősödik a szivattyú. Aki a locsolómérőt választja, nem kell további tízezreket szivattyúra, szívócsövekre és elektromos csatlakozásokra költeni.

 

Pályázat