Szennyvízátemelő felújítás Csornán - VIDEO

Már csak néhány napig tart a csornai munka

Cs. Kovács Attila - Kisalföld Napilapban megjelent cikke néhány nappal a munka befejezése előtt íródott. A közterületet december 2-án visszaadtuk a forgalomnak.  

A szennyvízátemelő javítása miatt napok óta forgalomkorlátozás van Csornán, a Szent István téren. A Pannon-Víz zrt. illetékese szerint hét elején visszaadják a közterületet az autósoknak. A Szent István téri szennyvízátemelő felújításán dolgoznak a napokban Csornán a Pannon-Víz munkatársai. Emiatt forgalomkorlátozás van a téren, de a tervek szerint már csak rövid ideig. A hét elején végeznek a kivitelezéssel.
A Szent István téren még az 1974-ben induló szennyvízberuházás során létesült átemelő – tájékoztatta a Kisalföldet Déri István a társaság csornai üzemmérnökségének vezetője. Ez tulajdonképpen egy központi gyűjtője, végátemelője a gravitációs csatornahálózatnak. Az évek során az átemelő időről időre felújításra szorult. Ebbe beletartozott gépészeti és villamossági javítás, illetve a szivattyúk cseréje is. Most megint egy ütemezett felújításnak lehetnek tanúi a csornaiak. Elvégezzük a szükséges építészeti munkákat, például az oldalfal felületének javítását, a födém cseréjét. A későbbi gondokat, hibákat szeretnénk megelőzni. A csővezetékeket sav- és rozsdaálló anyagúakra cseréljük. Déri István hozzátette: a munkák idején egy úgynevezett segédátemelőt alakítottak ki, mivel az elvezetést biztosítani kell. A segédátemelő miatt van szükség a forgalomkorlátozásra a Szent István téren. Az üzemmérnökség vezetője megjegyezte: az időjárástól függ ugyan, de tervek szerint a hét elejére befejezik. A beruházást egyébként szándékosan időzítették novemberre. A csatornarendszer megbontása ugyanis természetesen kellemetlen szaghatással jár. Ezt akarták csökkenteni azzal, hogy nem a nyári kánikulában nyúltak az átemelőhöz.

 Képriportunk és a video 2010. november 29-én készült, a munka befejezésekor:

   

 

Pályázat