RÁBAPATONA - vízvezeték öblítés

Frissítés: 

A rábapatonai vízvezeték öblítést tervezettnél később, legkésőbb július 12-én tudjuk csak befejezni.
A kisebb mellékutcákban gyorsan tudunk haladni, itt alig lehet majd észrevenni az öblítés hatását.

Külső Rákóczi - Rákóczi út térségében pedig a tervezttnél tovább tart majd az öblítés. 

Köszönjük türelmüket!  

 

 

 

Július 1 hétfőtől érdemes lesz ivóvizet tartalékolni Rábapatonán. Munkanapokon 8 órától 14 óráig ingadozni fog a víznyomás, elszíneződhet az ivóvíz és vízhiány is előfordulhat. A szakemberek végeztek a vízműtelep felújításával, ezután ki fogják tisztítani a község vízvezeték hálózatát. 

A múlt héten fejeződött be a nyolcvanas években épült rábapatonai víztorony régi acél vezetékekeinek cseréje. Korszerű kóracél vezetékek és új szerelvények kerültek a harminc méter magas víztorony törzsbe. Új belső festést is kapott a 200 m3-es térfogatú, gömb alakú víztartály.

    

 

 

A május óta tartó felújítás idején a víztorony szerepét egy külön erre a célra telepített hidrofór tartály vette át. A vas és mangán eltávolító berendezés a felújítás idején is működött, de az ideiglenes üzem idején községben a csapvíz vastartalma a szokásosnál magasabb volt, időnként megközelítette határértéket.

Mostanra a vízműtelep újra teljes üzemben, kifogástalanul működik: A jó vízminőség megtartásához elengedhetetlen a vezetékekben lévő lerakódásokat eltávoltása. Egyszerre két brigád fog Rábapatonán dolgozni, utcáról utcára haladva sűrített levegős öblítéssel fogják a település vízvezetékeit kitisztítani.

Az öblítés ideje alatt is fogyasztható a vezetékes víz, de minden nap ivóvizes tartálykocsit is irányítunk a településre, így akár ebből is vízhez juthatnak.

Az eljárás mellékhatása, hogy apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik, és a víz újból átlátszó lesz. Az új módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, a víz felhasználása pedig jóval kevesebb.

 

Idén hasonló sűrített levegős vízvezeték tisztítást végeztünk Győrújfalú, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál, Mecsér, Vámosszabadi, Kisbajcs, Börcs és Abda településeken, Győrben pedig Nagybácsa, Kisbácsa, Szitásdomb, Víziváros és a Bácsai út környéki körzetekben. Az új eljárással sikerült eredményesen megelőzni a vízelszíneződéssel járó panaszokat.

Szeretnénk megköszönni az itt élők türelmét, megértését.