RÁBAPATONA - víztorony felújítás

 

2019. június végén fejeződött be a nyolcvanas években épült rábapatonai víztorony régi acél vezetékekeinek cseréje. Korszerű kóracél vezetékek és új szerelvények kerültek a harminc méter magas víztorony törzsbe. Új belső festést is kapott a 200 m3-es térfogatú, gömb alakú víztartály.

    

 

      

 

A felújítás idején a víztorony szerepét egy külön erre a célra telepített hidrofór tartály vette át. A vas és mangán eltávolító berendezés a felújítás idején is működött, de az ideiglenes üzem idején községben a csapvíz vastartalma a szokásosnál magasabb volt, időnként megközelítette határértéket.

A jó vízminőség megtartásához elengedhetetlen a vezetékekben lévő lerakódásokat eltávoltása. Egyszerre két dolgozott Rábapatonán, utcáról utcára haladva sűrített levegős öblítéssel tisztították ki a település vízvezetékeit.

Idén hasonló sűrített levegős vízvezeték tisztítást végeztünk Győrújfalú, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál, Mecsér, Vámosszabadi, Kisbajcs, Börcs és Abda településeken, Győrben pedig Nagybácsa, Kisbácsa, Szitásdomb, Víziváros és a Bácsai út környéki körzetekben. Az új eljárással sikerült eredményesen megelőzni a vízelszíneződéssel járó panaszokat.

Szeretnénk megköszönni az itt élők türelmét, megértését.