Országos Szerelőverseny 2018

 

Szakmai tudásukról tettek tanúbizonyságot a Pannon-Víz Zrt. vízszerelői a Magyar Viziközmű Szövetség XVII. országos szerelőversenyén A Fertő tavi vízitelepen illetve Sopronban megrendezett vetélkedőn idén Kapuvári Üzemmérnökségünk munkatársai indultak: Bognár Lajos, Böcskei Balázs, Horváth Lajos és Sipőcz Zoltán.

A szerelési feladat első részét egy öntvény (göv) és műanyag (KPE) csövekből álló vízvezeték hálózaton kellett végrehajtani - tudtuk meg Csongrádi Zoltántól, a Pannon-Víz Zrt. műszaki igazgatójától.

A rendezők - idén a Soproni Vízmű - minden évben kitalálnak valamilyen nehezítést, valami különlegességet, hogy ne csak „csavarhúzó-olimpiáról” , hanem komoly szakmai kihívásról legyen szó. Most a műanyag csövön kellett egy rejtett hibát észrevenni és javítani. Ezután megfúrással kellett kialakítani egy vízbekötést. Ezt ikresíteni kellett, és egy tűzcsap beépítése zárta a sort. Szerelésben leggyorsabbak az érdiek voltak. Csapatunk a csőmegfúrásnál időt vesztett, nem az itt rendszeresített megfúró szerszámot kellett használni, ez lassabban ment.

Az elméleti verseny már simán ment, a legjobbak közt végeztünk. Összesítésben, a középmezőnyben, a tizenegyedik helyen zártuk a versenyt. Az Érdi és Térsége Vízmű (ÉTV) csapata nyert,  második helyen a kaposvári, harmadikon pedig a fővárosi vízmű szerelői végeztek.

A pannon-vizes csapat elnyerte a Kristály Kft. különdíját, melyet az Isiflow szerszámok szakszerű használatáért ajánlottak fel. Különdíjat kapott még Bognár Lajos kollégánk, a legjobb harminc év fölötti versenyzők közül. Minden résztvevőnek gratulálunk!

 

https://www.facebook.com/pg/Pannonviz/photos/?tab=album&album_id=2003526609710173&__xts__%5B0%5D=68.ARBTDsahDnELpJD65waBtMj12WLZj5l0BgR5XXiJOgT9oY2ghhG_mro51Xrsi4wrMqqNdVzjbAShDBwk6JLktvDJd9kXhUKNL78FFIFoAwKcSnYuGU9OUv8EZhOetgowKFll4O03VKwOdVm7TcoEgN7GiI026tbB8l-OQBupyT3TG3pnTBisNw&__tn__=-UC-R

 

 

További képek Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/pg/Pannonviz/photos/?tab=album&album_id=2003526609710173 

Pályázat