Ne váljunk áldozattá a csalókkal szemben!

Társaságunk értesülései szerint megtévesztő fellépéssel csalók kerestek fel háztartásokat a Pannon-Víz Zrt. nevében és vízminőség ellenőrzésre, valamint egyéb okokra hivatkozva próbáltak személyes információkhoz jutni Felhasználóinkról.

 

Az ilyen esetek elkerülése érdekében fontosnak tartjuk felhívni figyelmeküt arra, hogy munkatársaink csak az alábbi ügyekben kereshetik fel Felhasználóinkat ügyintézés céljából.

 

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai évente egy alkalommal keresik fel személyesen a háztartásokat a vízmérők éves leolvasása miatt, aminek időintervallumáról számlájából tájékozódhatnak. A lakossági felhasználási helyek felkeresése mindig a megadott hónap 1-15. napja között történik. Kiemelten fontos megemlítenünk, hogy pénzt, aláírást, egyéb adatot nem kérhet a leolvasó a felkeresés során. A vízmérő leolvasók „pannon-vizes” emblémával ellátott formaruhát viselnek és az adatokat digitálisan PDA készülékekben rögzítik.

 

Minden leolvasónk egyedi sorszámmal ellátott fényképes igazolvánnyal rendelkezik, melynek érvényességéről a 96/522-601-es telefonszámot tárcsázva megbizonyosodhatnak, amennyiben kétségük támad az Önöket felkereső szakembert illetően.

 

A Pannon-Víz Zrt., valamint a megbízott Alvállalkozó 8 évente vízmérő cseréket végez. A mérőcseréről minden esetben jegyzőkönyv készül. Mielőtt aláírnák a jegyzőkönyvet, győződjenek meg róla, hogy a cserélt óra állása és a jegyzőkönyvre írt adatok megegyeznek-e. A társasházi mellékmérő cseréjének költségei a Felhasználót terhelik, melynek fizetése a helyszínen történik.

 

A vízmérőkkel kapcsolatos műszaki ügyintézéseken kívül bejelentett műszaki hibával kapcsolatban kereshetik fel Önöket szakembereink. A közterületen, illetve a vízmérő aknában keletkezett hibák elhárításáért a Pannon-Víz Zrt. a Felhasználók felé helyszíni díjat nem számol fel. A mérő óra utáni belső hálózaton felmerülő meghibásodás esetén vízvezeték szerelő megbízása szükséges.

 

Rendkívül fontos, hogy Szolgáltatónk telefonon keresztül személyes adatokat nem kér, mivel a szükséges adatokat a szerződés megkötésekor a Felhasználó már megadta.

 

Kérjük legyenek óvatosak és éberek, ne dőljenek be jóhiszeműen a csalóknak! Ha bárminemű kétségük merülne fel a leolvasások, vízmérőcserék, telefonhívások alkalmával, kérjük tárcsázzák az éjjel-nappal hívható 96/522-601-es telefonszámot vagy a 06-80-20-40-86 ingyenes zöldszámot!

Pályázat