NAGYSZENTJÁNOS - köszönjük türelmüket!

 

 NAGYSZENTJÁNOSON 

befejeztük a sűrített levegős vízhálózat tisztítást.

Köszönjük türelmüket!

 

 

 

 

 

 Régebben írtuk: 

 

Tisztelt Fogyasztóink!

2020. július 2. csütörtöktől, július 9-ig munkanapokon, reggel 08.00 és délután 16.00 óra között, Nagyszentjánoson rövid idejű vízhiányra, vízelszíneződésre és nyomásingadozásra számíthatnak vízhálózat öblítés miatt.

 Az elmúlt időszakban két hibát is elhárítottunk a Nagyszentjánost ellátó gerincvezetéken. Emiatt megváltozott a víz áramlási iránya, felkavarodtak a vezetékekben lévő apró vas- és mangán kiválások. Ezek okozták a csapvíz barnás-feketés elszíneződését. Az említett anyagok egészségre nem ártalmasak, ám a víznek olyan színt kölcsönöznek, ami a háztartási és élvezeti értékét jelentősen lerontja.

A probléma a vezetékhálózat alapos átöblítésével oldható meg. Ezt csütörtök reggel (július 2-től) megkezdjük. Légdugós tisztítást fogunk végezni, először a gönyűi vízműtelepet Nagyszentjánossal összekötő távvezetéken, majd folyamatosan utána utcáról utcára a település elosztó hálózatán, valamint a víztoronyban. Az öblítés ütemterve a www.pannon-viz.hu oldalon látható. A tisztítás Nagyszentjánoson várhatóan 5-6 munkanapot fog igénybe venni, s utána az ivóvíz ismét a régi, megszokott, tiszta lesz. Fogyasztóinktól türelmet kérünk, mert ez idő alatt a településen változó helyeken találkozhatnak víz elszíneződéssel és a víznek fehéres színt adó mikroméretű levegőbuborékokkal.

 

Kérjük, hogy a fehér ruhák mosását az esti, vagy hétvégi időszakra ütemezzék és mosás előtt szemrevételezéssel szíveskedjenek ellenőrizni a víz átlátszóságát. A vízhálózat tisztításról a www.pannon-viz.hu weblapon vagy a 96/522 601 telefonszámon kaphatnak további információkat. Ez idő alatt is fogyasztható a vezetékes víz, de minden karbantartási munkánál ivóvizes tartálykocsit is irányítunk a településre.

 

Legfrissebb adataink szerint  július 10-én pénteken délelőtt be tudjuk fejezni az öblítést.

 

2020. július 10-én (pénteken) a délelőtti órákban a Fő utcában - az Árpád utca és az Attila utca közötti szakaszon - a vízszolgáltatásban néhány órás szolgáltatáskimaradás várható a folyamatban lévő karbantartási és tisztítási munkák miatt. 

  

Az okozott kellemetlenségekért szíves türelmüket és elnézésüket kérjük!

 

 

 

 

Az öblítés ütemterve: 

 

 

I.ütem

 

2020. július 2-án csütörtökön kezdjük az öblítést a Gönyűi vízműtelepről Nagyszentjános Arany János utcáig két részletben.

Az első részlet a Gönyűi Vízműteleptől a Nagyszentjánosi útelágazásnál lévő tűzcsapig tart.
A második részlet ettől a tűzcsaptól Nagyszentjános előbb az Arany János utca 50. sz előtt lévő tűzcsapig,
ezt követően a Fő u. 75 nél lévő tűzcsapig. 

 

Július 3-án Pénteken Nagyszentános településen a Fő 75 től indulva a település tulsó végén lévő végpont tűzcsapig fogunk öblíteni.

  

IVÓVIZES TARTÁLYKOCSI VÉGIG ELÉRHETŐ AZ ÖBLÍTÉS IDEJÉN,

DE CÉLSZERŰ OTTHON ELŐRE TARTALÉKOLNI VIZET.

 

 II.ütem

 

2020. július 6-án  hétfőn folytatjuk az öblítést Nagyszentjános Arany János utcából kiindulva az Erdősor u. 14 nél lévő tűzcsap felé, két irányból.
Ezután az Erdőssor u. 14 tűzcsapról először a József A. u. 62 tűzcsap majd a Radnóti M. u. 76 nál lévő tűzcsapokra öblítjük ki a rendszert.

 

Kedden  a József A. u. 62 ről indítanánk a lebegő beinjektálását és egészen a Vasút u. 7 majd a Sport utcán keresztül az árpád u. végpont tűzcsapig öblítjük le a vezetéket.

 

Szerdán a Radnóti M. u. 76-tól indítva a Vasút u. 7 tűzcsapig majd a Virág köz ill. az Attila utca végéig, a toronyig öblítjük a rendszert.

 

Csütörtökön a Fő u. ill. Park tér, Hunyadi u. végpont tűzcsapokon keresztüli öblítése maradnak és így tartalék nap nélkül tudjuk az előírt időszakon belül öblíteni Nagyszentjános település vízellátó rendszerét légdugós öblítéssel.