Katasztrófavédelmi gyakorlat

Minden eddignél nagyobb árvíz érkezik - katasztrófahelyzet Völgyzugolyban 

"A katasztrófavédelem Ithil, Nelossel, Lainor, Annis és Adaren településeken homokot és homokzsákot biztosít a lakosság számára saját lakóingatlanaik védelméhez."

 

Önök a katasztrófavédelem próbariasztását hallják/látják. Ez egy gyakorlat, így az üzenet figyelemmel kísérésén kívül nincs más teendőjük. Gyakorlatunk forgatókönyve egy, a valósággal teljes mértékben megegyező helyzetre épül, de nem valós helyszíneken.

A Hosszú-folyón levonuló, minden eddigit meghaladó árvíz miatt szükségessé vált a völgyzugolyi, a gondori és a rohani polgári védelmi árvízvédelmi komplex csoportok, illetve valamennyi gépjárművük 24 órán belüli teljes mozgósítása a helyi tűzoltólaktanyába. A katasztrófavédelem Ithil, Nelossel, Lainor, Annis és Adaren településeken homokot és homokzsákot biztosít a lakosság számára saját lakóingatlanaik védelméhez.

Mivel ez egy értesítési gyakorlat, ezért ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy most nem kell a polgári védelmi szervezetekbe beosztottaknak tenniük semmit, és természetesen sehol nem kell homokzsákokat tölteni. Kérjük, ne telefonáljanak!

A közleménnyel megegyező információk elérhetőek a
www.katasztrofavedelem.hu című honlapon. Mindenkinek köszönjük a figyelmét és közreműködését a katasztrófák elleni védekezésben.

 

Pályázat