MECSÉR - köszönjük türelmüket!

KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET, AZ AKCIÓ SIKERES VOLT!

Megkezdtük a Mosoni-Duna hídon lévő vezeték felújítását, előreláthatólag április végéig a hídra szerelt ideiglenes vezetéken jut el a víz Mecsérre. 

 

 

Régennen írtuk: 

MECSÉR 

Kérjük tegyenek félre vizet szerda délelőttre!

2020. április 15-én szerdán 8 órától 14 óráig ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez Mecséren Kérjük, szíveskedjenek fogyasztásuknak megfelelő mennyiségű ivóvizet félretenni erre az időszakra. A település teljes területén ivóvizes tartálykocsi fog körbejárni, ebből is vételezhetnek vizet. Fogyasztóinkat előzetesen értesítjük. Tudjuk, hogy ezekben a nehéz időkben jobban kell a víz, mint valaha, de a biztonságos vízellátáshoz elengedhetetlen karbantartásra van szükség.

A vízelzárásra azért lesz szükség, mert munkatársaink ideiglenes vezetéket fognak kiépíteni a Mosoni-Duna hídon. Néhány napig ezen keresztül jut majd el az ivóvíz Mecsérre. Szerdán a szereléssel várhatóan hamarabb végezni fogunk, így előbbi visszanyitás lehetséges.

Szerda délután ingadozni fog a víznyomás és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz. A fehér ruhák mosását célszerű csütörtökre halasztani. Az elszíneződött ivóvíz vas és mangán vegyületeket tartalmaz, melyek nem károsak az egészségre, de a víz esztétikai értékét rontják. Ülepítés után a víz fogyasztható.

Az ideiglenes vezetékre azért lesz szükség, mert az elkövetkező napokban ki fogjuk cserélni a Szigetköz irányából Mecsérre vezető főnyomócső Mosoni-Duna hídon átvezető szakaszát.

A hídon munkagépek mozgására, útszűkületre, időnként váltakozó irányú forgalomra számítsanak. A cső szerelése, nyomáspróbája, fertőtlenítése után, kedvező vízminta eredmény birtokában várhatóan április végén fogjuk üzembe helyezni az új vezetéket. Ehhez ismét hasonló, de jóval rövidebb ideig tartó vízelzárásra lesz majd szükség. Az időpontról ismét értesítjük fogyasztóinkat.

Köszönjük együttműködésüket.