Lakásmérő és mellékmérő cserék 2020. november - december

 

Közel kétezer-ötszáz ügyfelünk kapott vevelet a napokban, hogy mellékmérőjük hitelessége rövidesen lejár. 

Győrben valamivel több mint kéterzer vízmérőt alvállalkozónk, a Tömös Kft fog kicserélni, Győrön kívül pedig a pannon-vizes szerelők végzik a munkát.

 

 A víziközmű-szolgáltatásról szóló jogszabályok szerint 2013. 03. 01-től a lakásvízmérő (mellékvízmérő) tulajdonosa a felhasználó. Ettől az időponttól kezdve a tulajdonos saját költségén köteles gondoskodni a mellékmérő hitelesítéséről.Ha ezt időben nem teszi meg, az részéről a Vízművel kötött szolgáltatási szerződés megszegésének minősül.

Tennivalók a lejárt hitelesítésű vízmérők cseréjénél:

Minden esetben a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által hitelesített vízmérőt kell felszerelni, ennek a feltételnek megfelelő vízmérőt a Pannon-Víz Zrt. biztosítja. Tapasztalataink és a jelenlegi árviszonyok alapján nem gazdaságos a régi vízmérő újra hitelesítése, mert az általunk ajánlott mérőtípusokból egy új mérő beszerzése olcsóbb megoldás. A csere során a lejárt hitelességű mérő átmérőjével megegyező új vízmérőt szerelünk fel. A Pannon-Víz Zrt. szíves rendelkezésére áll a teljes cserefolyamat lebonyolításában.

 

Győrben Társaságunk a fogyasztásmérő berendezések cseréjével a Tömös Kft-t bízta meg, akik a csere pontos időpontjáról értesítést küldenek. Időpont egyeztetéssel kapcsolatban a 96/518-298-as telefonszámon és a  tomosvizora@gmail.com e-mail címen érdeklődhet.

 

Csorna, Kapuvár, Tét, Pannonhalma és Nyúl térségében kérjük hívják vidéki ügyfélszolgálati fiókirodánkat ahol a mérőcsere időpontját munkatársunkkal egyeztetni lehet.

 

Kapuvár           0696/241-553 vagy a 0696/242-944

 

Csorna             0696/592-170 (193-as mellék)

 

Nyúl                0696/364-071

 

Ügyfélszolgálatainkon a járvány helyzet miatt a személyes ügyfélfogadás szünetel.

 

Amennyiben a vízmérő cseréjét nem a Pannon-Víz Zrt-től rendeli meg, abban az esetben is figyeljen arra, hogy a műanyag zárógyűrű (plomba) eltávolítására és visszahelyezésére térítés ellenében kizárólag cégünk munkatársai vagy megbízottjai jogosultak. Ebben az esetben kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálati irodánkat a 0696/522-630-as telefonszámon, ahol készséggel tájékoztatják Önt.

A vízmérő cseréjének díja tartalmazza az új mérő árát, a munkavégzés és a plombálás költségét.

Díjaink 2020. évben:

 

NA15 lakás mellékvízmérő esetében  10.945,- Ft +ÁFA/db, azaz bruttó: 13.900,- Ft/db

NA20 lakás mellékvízmérő esetében  11.575,- Ft +ÁFA/db, azaz bruttó: 14.700,- Ft/db

NA15 aknás mellékvízmérő esetében 16.299,- Ft +ÁFA/db, azaz bruttó: 20.700,- Ft/db

NA20 aknás mellékvízmérő esetében 17.559,- Ft +ÁFA/db, azaz bruttó: 22.300,- Ft/db

 

A fent említett díjat a munkavégzés előtt készpénzben, egy összegben, a cserét végző szakembernek a helyszínen kell kifizetni. Az átvett összegről Ön a fizetéssel egy időben nyugtát fog kapni, számla igényét kérjük jelezze a munkavégzés helyszínén kollégánknak. Az alvállalkozó munkatársai a Pannon-Víz Zrt. írásos megbízásával, illetve fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. Kérjük, ennek meglétét szíveskedjen ellenőrizni.

Amennyiben időközben Önnél a mérő lecserélésre került, úgy kérjük, levelünket tekintse tárgytalannak.

Közreműködését előre is köszönjük!

Pályázat