Környezetmérnök hallgatók látogattak a Pannon-Víz Zrt. telephelyeire

  

 

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is ellátogattak hozzánk a Széchenyi István Egyetem II. éves környezetmérnök hallgatói Dr. Zseni Anikó egyetemi docenssel, akik a Vízvédelem tantárgy elsajátítása során az ivóvíz kezelésével és a szennyvíztisztítási technológiákkal ismerkednek. Nagy örömünkre szolgál, hogy a jövő szakembereinek tanulmányaiban részt tud vállalni Társaságunk telephelyeink és a technológiák bemutatásával, kibővítve ezzel az oktatás elméleti ismereteit.

 

 

 

A tanulmányi látogatás során a hallgatók a Révfalui Vízműtelepen Szabó Antal üzemelésvezető közreműködésével megismerkedhettek a gyakorlatban is a termelőkutak működésével, a víztisztítás folyamataival, a vas- és mangántalanító szűrők, hálózati szivattyúk üzemelésével, a nyomó és ellátó vezetékek átmérőivel, kapacitásaival, a telepen található műtárgyakkal, valamint a szigetközi ellátó rendszer működésével is.

 

    

 

Az ivóvíz tisztítási folyamatok feltérképezését követően a hallgatók a győri szennyvíztisztító telepet megismerve kaptak nagyobb betekintést a szennytisztítás folyamataiba Marx Gábor, a telep üzemelésvezetőjének közreműködésével. A látványos tisztítási eljárásokat megfigyelve a hallgatók megismerhették az előmechanikai tisztítás, a biológiai tisztítás, valamint a szennyvíziszap kezelésének műtárgyait és folyamatait.

 

 

 

A Pannon Víz Zrt. számára fontos a jövő szakembereinek képzése, így örömünkre szolgál az egyetem hallgatóinak tanulmányi látogatása, akik már több évtizede látogatják a győri vízmű- és szennyvíztelepet kurzusaik keretében.

Pályázat