Kitüntetett vízművesek: Nyiriné Horváth Katalin és Hancz András

 

Két kiváló szakemberünk a napokban vehette át a Magyar Víziközmű Szövetség 2020-as évre szóló szakmai  elismeréseit. Több évtizedes szakmai munkájáért Nyiriné Horváth Katalin technológiai osztályvezetőnk Víz Világnapi Emlékérmet, Hancz András laboratórium vezetőnk pedig Elismerő Oklevelet vehetett át Rácz Attilától, a Pannon-víz Zrt. elnök-vezérigazgatójától. 

 

Nyiriné Horváth Katalin 1993-ban szerzett építőmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1995. óta dolgozik jelenlegi munkahelyén. Vízműves elkötelezettsége nem véletlen, hiszen már édesapja is évtizedekig itt dolgozott.

Munkavégzését már pályakezdőként is a lelkiismeretesség és a hivatástudat jellemezte. A 1998-től a Technológiai Osztály munkatársa, 2002. május 1-jétől pedig annak vezetője.

Szakmai tudásának fejlesztését, a folyamatos önképzést fontosnak tartja, kitüntetéssel szerezte meg – egyebek mellett – vízellátás-csatornázás szakmérnöki egyetemi oklevelét is, tovább emelve ezzel az általa végzett szakmai munka színvonalát.  Közösségi vénája, optimizmusa húzó erő a közös rendezvényeken, illetve az általa vezetett osztály munkájában. A vízmű-szolgáltatás területén végzett, hosszú, kitartó és kiváló munkavégzése példa lehet a ma pályakezdő, ifjabb generáció számára is.

Emberi tulajdonságai, segítőkészsége, kreativitása nemcsak az általa vezetett szervezeti egység számára segítség, hanem a Pannon-Víz Zrt. működése szempontjából is példaértékű.

 

Hancz András Dombóvári születésű, Győrben érettségizett, majd a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett okleveles vegyész végzettséget. Kezdő vegyészként 8 éven keresztül az egyetemen dolgozott, ahol a legkorszerűbb műszeres méréstechnikákkal ismerkedhetett meg.

2004 óta a Pannon-Víz Zrt minőségvizsgáló laboratóriumának munkatársa. Kezdetben a fémanalitikai mérések volt a szakterülete, kiválóan kamatoztatta korábbi munkahelyén szerzett tapasztalatait. 2009-es laboratóriumvezetői kinevezése után az analitika mellett főként a laboratóriumi munka irányítása és a laboratóriumi minőségbiztosítás került előtérbe.

Különösen nagy érdemeket szerzett az új, minden igényt kielégítő laboratórium létrehozásában, az átköltözésben, a munka újra indításában. Tagja a Magyar Víziközmű Szövetség Laboratóriumi Munkacsoport Operatív Vezetőségének.

---------------------------------------------