Kigyulladt személygépkocsit oltottak el a Pannon-Víz ügyeletesei

Kigyulladt személygépkocsit oltottak el a Pannon-Víz ügyeletesei

Önzetlen segítségnyújtásból mutattak példát a Pannon-Víz szennyvízágazatának ügyeletes szerelői, Kaszás Zsolt és Kiss Krisztián. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően sikerült megfékezni egy gépjármű tüzet a csatornamosó fecskendővel.

2018. augusztus 18-án szombaton mi voltunk ügyeletben- idézi fel az eseményeket Kaszás Zsolt. Hibabejelentésünk nem volt, viszont kaptunk egy 60 db -os listát a zápor után kitisztítandó víznyelőkről. Épp Nádorváros felől jöttünk tartályt üríteni, amikor a 821. sz út felüljárójáról észrevettük, hogy odalent erősen füstöl egy autó és mögötte 15 méteres lángcsóva látszik.

A felüljáróról azonnal oda kanyarodtunk. Kipattantunk az ügyeletes kocsiból, beindítottuk a vízszivattyút és a csatorna mosó fecskendővel eloltottuk a tüzet, majd lehűtöttük az üzemanyag tartályt. A gépkocsi mögött a kifolyt fékolaj kapott lángra. Gyorsan kivettük a kocsiból az akkumlátort is, nehogy további gond legyen. A sérült gépkocsit félretoltuk, így nemsokára szerelőhöz lehetett vontatni.  

A gépjármű tulajdonosa a szolgáltató közösségi oldalán így fogalmazott: „Le a kalappal előttük! Ha Ők nem így reagálnak, akkor az autó 2 perc múlva már menthetetlen lett volna. Emberségből jelesre vizsgáztak!” 

A példamutató segítségnyújtásért Lipovics János a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökség vezetője jutalomban részesítette Kaszás Zsoltot és távollétében Kiss Krisztiánt .