Kapuvári üzemmérnökség

 

 

Kapuvári üzemmérnökségünk a Hanság és a Dél-Rábaköz területén közel 25 ezer fogyasztónak és az itt működő vállalkozásoknak nyújt viziközmű szolgáltatást. Az üzemmérnökség központját Kapuváron a Fürdő utcában találjuk. A kétszintes kék épületben működik az ügyfélszolgálat és innét látják el a várost és a környező településeket ivóvízzel. Külön említést érdemel a szépen parkosított előkert, mely a kapuvári kert szépségversenyben idén is előkelő helyen szerepelt. A bejárat mellett lévő díszkút a múltat idézi, a hatvanas évekig ilyen kerekes artézi kutakból juthattak vízhez Kapuváron.
Jelenleg a mélyfúrású kutak vize Beleden, Mihályiban és Cirákon vastalanítás után kerül a vízelosztó hálózatba. A víztisztítás során vegyszermentes technológiát – levegőztetést és szűrést – használunk. Kapuváron vastalanításra sincs szükség, a mélyfúrású kutak vize megfelel az ivóvízzel szemben támasztott szigorú követelményeknek.
A térségben Kapuváron és Páliban működik szennyvíztisztító, a két tisztítótelepen 17 település szennyvízét tisztítjuk meg. A szennyezőanyagok eltávolítása eleveniszapos technológiával történik, a szennyvíziszapot a mezőgazdaság hasznosítja. Páliban nemrég iszapcentrifugával korszerűsítettük a szennyvíztisztító telepet. A kapuvári szennyvíztisztító telep rekonstrukciós munkái jelenleg is tartanak. Jövőre megkezdődik az 1971-ben épült Kapuvári Víztorony felújítása.

 

Ide kattintva részletesen megismerkedhetnek az üzemmérnökséggel és riportot olvashatnak Molnár Rita üzemmérnökség vezetővel, aki a viziközmű szolgáltatás irányítása mellett neves közéleti szereplő és nem utolsó sorban édesanya is.