Ilyen tűzcsapból csak négy van Magyarországon

Ilyen tűzcsapból csak négy van Magyarországon.


A szentendrei székhelyű szerelvénygyártó cég négy, egyedi színezésű tűzcsapot készített, majd ezeket online árverésre bocsátotta. A bevételt a koronavírus-járvány kezelésében résztvevők kapják. Az online licitek egyikét a PANNON-VÍZ Zrt. nyerte.


Társaságunk örömmel vett részt a liciten. A cég 200 ezer forintot fizetett és úgy döntött, hogy a remény és az egészségügy színeire festett tűzcsapot a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főbejárata előtt helyezi el, így tisztelegve az ott dolgozók munkája előtt.


A tűzcsapfej zöld színe az Élet jelképe; amelynek kereszt formája a Remény és a Szeretet szimbóluma. A fehér szín Tisztelgés az egészségügyben dolgozók áldozatos munkája előtt. Reményeink szerint a különleges tűzcsap – mint vizes műtárgy - felhívja a figyelmet az ivóvízellátás és katasztrófavédelem kiemelt fontosságára is.


A zöld-fehér tűzcsapot 2020. július 9-én, csütörtökön 10 órakor Dr. Tamás László a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója és Tőke László a PANNON-VÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója helyezte üzembe.