Szórólappal a dugulás ellen

 

 

Ha valamelyik körzetben gyakran kerülnek  a csatornába olyan anyagok, melyek dugulást okozhatnak a szivattyúkban, a csatorna illemtan szórólappal igyekszünk felhívni a lakosság fihgyelmétb a helyes csatornahasználatra. 

Kérjük, Ön is figyeljen arra környezetében, hogy a szennyvízcsatornába csak a mosás, mosdás, mosogatás, takarítás és WC használat során keletkező szennyvíz kerüljön!

 

 

 

 

A csatorna-használati illemtan a képre kattintva olvasható.

 

 

 

 

 

Szivattyú tisztításA PANNON-VÍZ Zrt. egyik alapfeladata a háztartásokban és intézményekben keletkező szennyvizek elvezetése, tisztítása. A Társaság által üzemeltetett 480 km hosszúságú győri szennyvíz csatorna hálózaton a rendszeres karbantartás ellenére is hibák keletkezhetnek.

A viszonylag sík terepviszonyoknak köszönhetően Győrben és környékén az átlagosnál több szennyvízátemelőre van szükség. A biztonságos szennyvíz elvezetéséhez a csatornáknak ugyanis folyamatosan lejteni kell. A nagy vezeték hosszak miatt néhol igen mélyre kerülne a csővezeték, ilyenkor átemelőket iktatunk be, szivattyúkkal emeljük fel a magasabb pontokra a szennyvizet. Győrben összesen 55 db ilyen köztéri szennyvízátemelőt működtetünk.

Ha egy ilyen szennyvízátemelő szivattyúja elromlik, akkor a folyamatosan érkező szennyvíztől megtelik az átemelő akna. Számítógépes üzemirányító rendszerünk ilyenkor jelzi a hibát, a diszpécser kiküldi a javítóbrigádot a helyszínre. A szakemberek kimennek és elhárítják az üzemzavart.
A szivattyú meghibásodást leggyakrabban az okozza, hogy nem megfelelő minőségű szennyvíz jut a csatornába. „A szivattyú járókerekére ilyenkor rátekeredik a felmosórongy, az alsónadrág vagy az eldobható pelenka” mondja az üzemelés vezető. Az üzemzavar miatt a csatornarendszer feltelik, nem kis bosszúságot okozva ezzel a környéken lakóknak.

 

 

 

 

Kérjük, Ön is figyeljen arra környezetében, hogy a szennyvízcsatornába csak a mosás, mosdás, mosogatás, takarítás és WC használat során keletkező szennyvíz kerüljön!

 

Pályázat