Eldugult a víznyelő? - VIDEO

Munkatársaink  folyamatosan ellenőrzik a víznyelőket, ahol szükséges azonnal beavatkoznak. 

A víznyelő dugulások legtöbbje 1-2 perc alatt elhárítható, csak szabaddá kell tenni a rácsokat. 

Az iszappal feltelt víznyelők többsége csatorna aknára csatlakozik, az akna felől mosatható.

Ebben az esetben néhány perc alatt meg tudjuk oldani a dugulás elhárítását. 

Sok gondot okoz viszont, ha a víznyelőbe építési hulladék, aszfalt vagy beton kerül. 

Ilyenkor gyakran útburkolat bontással hárítható el a dugulás. 


 

Győr külső kerületeiben több olyan csapadékvíz elvezető rendszer van, amit nem a Pannon-Víz üzemeltet, igyekszünk az ide vonatkozó bejelentéseket is a megfelelő helyre eljuttatni.  

Rendszeresen kapuk lakossági bejelentést olyan tócsákról is, amelyek alatt nincs víznyelő.

Ezeket sehogy sem tudja elnyelni a csatorna, csak elszivárogni tudnak. A szivárgással pedig kárt okoznak, az elszivárgó víz lassan elmossa a talajt, a süllyedés pedig egyre mélyül.

Az ilyen gócpontokat továbbítjuk az út  vagy terület kezelőjének

Víznyelő dugulásnál a legbiztosabb jel, ha a rácsokat néhány centiméteres víz fedi, úgy mint képünkön, a két autó közti tócsa alján látható víznyelőt. 

Ha Önök is hasonlót látnak, és szeretnék bejelenteni, a 06 80 20 40 86-os telefonszámon vagy az iktato@pannon-viz.hu e-mail címen várjuk.

Szeretnénk ismételten megköszönni, hogy hibabejelentéseikkel segítik munkánkat. 

 

  

 

 

 

 

 

Győrben  hatezer víznyelőt üzemeltet PANNON-VÍZ Zrt. - ezek leginkább a belső városrészekben találhatók. Ha valahol olvasóink olyan víznyelőt látnak, ami nem nyeli el a vizet, azt a +36 80 20 40 86-os ingyenesen hívható zöld számon éjjel nappal bejelenthetik.

Ilyenkor diszpécserszolgálatunk néhány órán belül kiküldi az ügyeleteseket, akik elhárítják a hibát. Győr külső városrészeinek csapadékvíz elvezető rendszereit – Bácsa,  Győrszabadhegy – a városi útkezelő szervezet üzemelteti, a hibaelhárítást is ők végzik. Velük folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, ha az Ő hatáskörükbe tartozó víznyelőre érkezik panasz, átadjuk nekik a hibát. Ugyanígy az állami kezelésű utakat felügyelő Magyar Közút Kht. és a GYŐRSZOL is üzemeltet vízelvezető rendszereket.

Képeinken egy záporeső utáni hibaelhárítás képeit láthatják.