Mit tegyünk, ha eldugult a víznyelő - VIDEO

 

A kiadós esőben könnyen eldugulhatnak a víznyelők, a csapadékvíz ilyenkor sodorja a víznyelőkbe a gyepnyíradékot és az utcai szemetet és a lehullott faleveleket.  Munkatársaink záporok folyamatosan ellenőrzik a víznyelőket, ahol szükséges azonnal beavatkoznak.

Győr külső kerületeiben több olyan csapadékvíz elvezető rendszer van, amit nem a Pannon-Víz üzemeltet, igyekszünk az ide vonatkozó bejelentéseket is a megfelelő helyre eljuttatni.  

Rendszeresen kapuk lakossági bejelentést olyan tócsákról is, amelyek alatt nincs víznyelő. Ezeket sehogy sem tudja elnyelni a csatorna, csak elszivárogni tudnak. A szivárgással pedig kárt okoznak, az elszivárgó víz lassan elmossa a talajt, a süllyedés pedig egyre mélyül. Az ilyen gócpontokat is igyekszünk továbbítani az illetékeseknek.

Eddig a Bajcsy Zsilinszky u. – Jókai út sarkán volt a város legtöbbet fényképezett tócsája. Mára itt megszületett a megoldás, nemrég két új víznyelőt építtetett az út üzemeltetője, ezek kitűnően működnek. Hasonló a gond az Újkapu utcában, a 15. sz. épülettel szemben szintén nincs víznyelő a tócsa alatt, a süllyedés egyre mélyül. A problémát jeleztük az út üzemeltetőjének, reméljük, rövidesen itt is rendeződik a helyzet.

Víznyelő dugulásnál a legbiztosabb jel, ha a rácsokat néhány centiméteres víz fedi, úgy mint képünkön, a Bajcsy Zsilinszky u. 3 előtti víznyelőt.  

Ha Önök is hasonlót látnak, és szeretnék bejelenteni, a 06 80 20 40 86-os telefonszámon vagy az iktato@pannon-viz.hu e-mail címen várjuk. Szeretnénk ismételten megköszönni, hogy hibabejelentéseikkel segítik munkánkat. 

 

    

 

 

 

 

 

Győrben  hatezer víznyelőt üzemeltet PANNON-VÍZ Zrt. - ezek leginkább a belső városrészekben találhatók. Ha valahol olvasóink olyan víznyelőt látnak, ami nem nyeli el a vizet, azt a +36 80 20 40 86-os ingyenesen hívható zöld számon éjjel nappal bejelenthetik.

Ilyenkor diszpécserszolgálatunk néhány órán belül kiküldi az ügyeleteseket, akik elhárítják a hibát. Győr külső városrészeinek csapadékvíz elvezető rendszereit – Bácsa,  Győrszabadhegy – a városi útkezelő szervezet üzemelteti, a hibaelhárítást is ők végzik. Velük folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, ha az Ő hatáskörükbe tartozó víznyelőre érkezik panasz, átadjuk nekik a hibát. Ugyanígy az állami kezelésű utakat felügyelő Magyar Közút Kht. és a GYŐRSZOL is üzemeltet vízelvezető rendszereket.

Képeinken egy záporeső utáni hibaelhárítás képeit láthatják.

 

Mit tegyünk, ha eldugult a víznyelő - VIDEO

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!