Ha eldugult a víznyelő - VIDEO

Kérjük, lehetőség szerint tartsák szabadon az utcai víznyelőket!

Aki víznyelő dugulást szeretne bejelenteni, kérjük hívja a 06 80 20 40 86 os zöld számot! 

 


 

 

Munkatársaink egy-egy zápor után folyamatosan ellenőrzik a víznyelőket, ahol szükséges azonnal beavatkoznak. 

A víznyelő dugulások legtöbbje 1-2 perc alatt elhárítható, csak szabaddá kell tenni a rácsokat. Az szétszórt utcai szemét, gyepnyíradék, falevelek legtöbbszöt a zápor első öt percében felűlről elzárják a rácsokat. A rácsok gyorsan szabaddá tehetők, de igazi megoldást az jelent, ha a víznyelők környéke tiszta és gondozott. 

Az víznyelők többsége csatorna aknára csatlakozik, az akna felől mosatható. Súlyos gond, ha a víznyelőbe építési hulladék, aszfalt vagy beton kerül. Ilyenkor gyakran útburkolat bontással hárítható el a dugulás. 


 

Győr külső kerületeiben több olyan csapadékvíz elvezető rendszer van, amit nem a Pannon-Víz üzemeltet, igyekszünk az ide vonatkozó bejelentéseket is a megfelelő helyre eljuttatni.  

Rendszeresen kapuk lakossági bejelentést olyan tócsákról is, amelyek alatt nincs víznyelő. Ezeket sehogy nem tudja elnyelni a csatorna, csak elszivárogni tudnak. A szivárgással pedig kárt okoznak, az elszivárgó víz lassan elmossa a talajt, a süllyedés pedig egyre mélyül. Az ilyen gócpontokat továbbítjuk az út  vagy terület kezelőjének.

 

Szeretnénk ismételten megköszönni, hogy hibabejelentéseikkel segítik munkánkat. 

   

 

 

Képeinken egy záporeső utáni hibaelhárítás képeit láthatják.

 

Pályázat