GYŐR - Vízvezeték felújítások 2019. február

 

 Likócs, Reptéri út 

A Reptéri úti felújítás idején Likócs városrészben más irányból jutnak ivóvízhez. A változás miatt nyomás ingadozásra és átmeneti víz elszíneződésre számíthatnak. Apró légbuborékok is megjelenhetnek a vízben, melyektől enyhén fehéres színe lehet a csapvíznek. A légbuborékok 1-2 perc alatt távoznak a vízből. Az új forgalmi csomópont környékén már tavaly elkezdődött a munka, most 200 méter ivóvíz főnyomó vezetéket cserélünk a Reptéri út mellett . 

 

Lehel utca 

 

Február 20-án kezdeni fogjuk idei első vízvezeték felújításunkat Győr-Nádorvárosban, a Lehel utcában. A Corvin és a Tihanyi Árpád út közti szakaszon, az új vásárcsarnok mellett fogunk dolgozni, az ivóvíz vezetéket cseréljük ki. Előbb megépül majd az új ivóvíz vezeték, majd nyomáspróba és fertőtlenítés után egyenként kötjük át fogyasztóinkat az új vezetékre.

 

 

  


 

 

 

 Hűtőházi  út

 

Csatorna hibaelhárítás zajlik a Hűtőházi út - Kandó Kálmán utca térségében. A meghibásodás miatt a kenyérgyárral szembeni buszmegállót le kellett zárnunk. A meghibásodott csatornát 90 méter hosszban kicseréljük, kőagyag csöveket építönk be.  Az érintett vezeték ipari fogyasztókat szolgál ki, lakossági fogyasztók nem érintettek. A képződött szennyvizet diesel szivattyúval továbbítjuk.

 

 

 


Pusztaszeri út

A Pusztaszeri úton az Ipar úttól a Bárczy Gusztáv utcáig, 265 méter hosszban még tavaly befejeztük a vízvezeték és a csatorna cseréjét. Egyenlőre ideiglenes zúzottkő útburkolat készült az utcában, őrölt aszfalt megerősítéssel.

  


 

Szabolcska utca 

A Szabolcska utcában a csatorna cserét még decemberben sikerült befejezni. A Mester utcai csomópontban az átvágást ideiglenes beton burkolattal erősítettük meg. Ahogy újra indul az aszfalt keverő telep, azonnal aszfaltozni fogja útépítő alvállalkozónk az átvágást.

 


  

 

Reptéri út

 

Kevésbé látványos, de kulcsfontosságú főnyomóvezeték felújítás kezdődik Likócson, a Reptéri út - Pesti út csomópontnál. 
Az új forgalmi csomópont környékén már tavaly elkezdődött a munka, most 200 méter ivóvíz főnyomó vezetéket cserélünk a Reptéri út mellett. 

 

 

 


 

 

 

 Újkapu utca

Az Újkapu utcában befejeződött a csatorna és vízvezetékek cseréje. Az Apáca utcai csomópontig sikerült tartani az ütemtervet, a Rákóczi és a Liszt Ferenc utca környékén viszont a tervezettnél sokkal lassabban tudtak haladni a csatornaépítők. A nagy mélység, a laza talaj, és az omlásveszély rendkívül nehezítette a munkát, helyenként 6 méteres mélységben dolgoztak. Előnyt jelentett, hogy a Liszt Ferenc utca felől egy másik csapat is be tudott kapcsolódni a csatorna cserébe. A Móricz Zsigmond rakparttól a Liszt Ferenc utcáig összesen 245 méter csatorna újult meg, 400 mm átmérőjű kőagyag csövek kerültek a föld alá. Munkatársaink jelenleg csatorna kamerával ellenőrzik a lefektetett új kőagyag csatornacsöveket.

 


  Aradi vértanuk útja 

A Bajcsy Zsilinszky és az Aradi vértanúk útja csomópontban kicseréltünk egy ivóvíz bekötő vezetéket, itt is ideiglenes úútburkolat készült.

 


 

Czuczor Gergely utca

A belvárosban, a Czuczor Gergely utcában, a Vaskakas bábszínház előtt sajnos újabb útfelbontásra lesz szükség, az épület lépcsője alatt is ki kell cserélni a csatorna bekötést. Az utcai vezetékkel nincs gond.  

 


 

 

A téli időszakban az aszfaltkeverő telep nem működött, az üzemszünet alatt csak ideiglenes úrburkolatot tudtunk készíteni.
Útépítő alvállalkozónknak leadtuk a rendeléseket, az aszfaltozásokat pótolni fogják. 

Az építkezések, felújítások miatt szeretnénk kérni fogyasztóink türelmét és megértését.

Amennyiben kérdésük, észrevételük van, az iktato@pannon-viz.hu címre várjuk.