GYŐR - Vízvezeték felújítások 2019. január

Újkapu utca

Az Újkapu utcában befejeződött a csatorna és vízvezetékek cseréje. Az Apáca utcai csomópontig sikerült tartani az ütemtervet, a Rákóczi és a Liszt Ferenc utca környékén viszont a tervezettnél sokkal lassabban tudtak haladni a csatornaépítők. A nagy mélység, a laza talaj, és az omlásveszély rendkívül nehezítette a munkát, helyenként 6 méteres mélységben dolgoztak. Előnyt jelentett, hogy a Liszt Ferenc utca felől egy másik csapat is be tudott kapcsolódni a csatorna cserébe. A Móricz Zsigmond rakparttól a Liszt Ferenc utcáig összesen 245 méter csatorna újult meg, 400 mm átmérőjű kőagyag csövek kerültek a föld alá. Munkatársaink jelenleg csatorna kamerával ellenőrzik a lefektetett új kőagyag csatornacsöveket.

 


 

 Pusztaszeri út

A Pusztaszeri úton az Ipar úttól a Bárczy Gusztáv utcáig, 265 méter hosszban  még tavaly befejeződött a vízvezeték és a csatorna cseréje. Egyenlőre ideiglenes zúzottkő útburkolat készült az utcában, őrölt aszfalt megerősítéssel.

  


 

Szabolcska utca 

A Szabolcska utcában a csatorna cserét még decemberben sikerült befejezni. A Mester utcai csomópontban az átvágást ideiglenes beton burkolattal erősítettük meg. Ahogy újra indul az aszfalt keverő telep, azonnal aszfaltozni fogja útépítő alvállalkozónk az átvágást.

 

 


 

Aradi vértanuk útja 

 

A Bajcsy Zsilinszky és az Aradi vértanúk útja csomópontban kicseréltünk egy ivóvíz bekötő vezetéket, itt is ideiglenes úútburkolat készült.

 


 

Lehel utca 

Ahogy az időjárás engedi, kezdeni fogjuk idei első vízvezeték felújításunkat Győr-Nádorvárosban, a Lehel utcában. A Corvin és a Tihanyi Árpád út közti szakaszon, az új vásárcsarnok mellett fogunk dolgozni, az ivóvíz vezetéket cseréljük ki. Előbb megépül majd az új ivóvíz vezeték, majd nyomáspróba és fertőtlenítés után egyenként kötjük át fogyasztóinkat az új vezetékre.

 

 


 

Reptéri út

Kevésbé látványos, de kulcsfontosságú főnyomóvezeték felújítás kezdődik a napokban Likócson, a Reptéri út - Pesti út csomópontnál. Az új forgalmi csomópont környékén már tavaly elkezdődött a munka, most 200 méter ivóvíz főnyomó vezetéket cserélünk a Reptéri út mellett. 

 


 

 

Hűtőházi  út

Csatorna hibaelhárítás kezdődött a Hűtőházi út - Kandó Kálmán utca térségében. A meghibásodás miatt sajnos egy buszmegállót le kellett zárni. A hibás csatornaszakaszt kicseréljük. Az érintett vezeték ipari fogyasztókat szolgál ki, a képződött szennyvizet diesel szivattyúval továbbítjuk.


 

 

Czuczor Gergely utca

A belvárosban, a Czuczor Gergely utcában, a Vaskakas bábszínház előtt sajnos újabb útfelbontásra lesz szükség, az épület lépcsője alatt is ki kell cserélni a csatorna bekötést. Az utcai vezetékkel nincs gond.  

 


 

 

A téli időszakban az aszfaltkeverő telep nem működik, az üzemszünet alatt csak ideiglenes úrburkolatot tudunk készíteni. Útépítő alvállalkozónknak természetesen most is leadjuk az rendeléseket, de az aszfaltozással meg kell várnunk a jobb időt.

 Az építkezések, felújítások miatt szeretnénk kérni fogyasztóink türelmét és megértését. Amennyiben kérdésük, észrevételük van, az iktato@pannon-viz.hu