GYŐR-PINNYÉD, ABDA, BÖRCS, IKRÉNY


Győr-Pinnyéd –Abda -Börcs és Ikrény vízvezeték tisztítás

2019. május 13-tól 18-ig Győr-Pinnyéd városrészben továbbá Abda, Börcs és Ikrény településeken érdemes lesz ivóvizet tartalékolni. Vízhálózat tisztítás miatt elszíneződött ivóvízzel találkozhatnak. Ingadozhat a víznyomás és átmeneti vízhiány is előfordulhat.

Éjszakánként ( hétfőtől péntekig, 23 órától 04 óráig) a fenti körzeteket ellátó ivóvíz főnyomó vezetékeket tisztítjuk. Az otthoni fürdést 23 óráig célszerű lesz befejezni, éjszakára vizet félretenni, a mosást pedig a délutáni, esti órákra ütemezni.   

Pinnyéd körzetében nem csak éjszaka, hanem nappal is (május 13-tól 18-ig, munkanapokon 8 órától 14 óráig ) dolgozni fogunk. Utcáról utcára haladva át fogjuk át öblíteni a pinnyédi vízvezetékeket. Így, a héten Pinnyéden nem csak éjszaka, hanem 8 órától 14 óráig is számíthatnak elszíneződött ivóvízre, ingadozó a víznyomásra és átmeneti vízhiányra. Célszerű lesz itt is ivóvizet félretenni, a mosást pedig a délutáni, esti órákra ütemezni, a fürdést pedig 23 óráig befejezni.

Az ivóvíz a karbantartás ideje alatt is fogyasztható, de minden alkalommal ivóvizes tartálykocsit is irányítunk az érintett körzetbe.

Az alkalmazott sűrített levegős öblítés mellékhatása, hogy apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik, és a víz újból átlátszó lesz. Az új módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, a víz felhasználása pedig jóval kevesebb.

Idén tavasszal hasonló sűrített levegős vízvezeték tisztítást végeztünk Győrújfalú, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál,  Mecsér, Vámosszabadi, Kisbajcs településeken, Győrben pedig Nagybácsa, Kisbácsa, Szitásdomb, Víziváros és a Bácsai út környéki körzetekben, így sikerült eredményesen megelőzni a vízelszíneződéssel járó panaszokat. Szeretnénk egyúttal megköszönni az itt élők türelmét, megértését.