GYŐR-MÉNFŐCSANAK - Malom utca

 

Nagyszabású vízvezeték felújítás ért véget a ménfőcsanaki Malom utcában.

A szakemberek kicserélték az itt húzódó ivóvíz főnyomó vezetéket, korszerű KPE műanyag cső került az azbeszt-cement vezeték helyére.

 

 

Győr egyik leggyorsabban fejlődő városrészének főútvonala a Malom utca, a Magyar Közút Zrt. még idén útburkolat építési munkákba kezd.

Előtte pedig rendbe kellett tenni az út alatti  közműveket – tudtuk meg Spissich Ákostól, a Pannon-Víz Zrtt. Nyúli üzemmérnökségének vezetőjétől.

 

 

A közműcserének sosincs olyan látványos eredménye, mint egy útépítésnek. A hetvenes években épült Malom utcai azbeszt cement vízvezeték fölé már nem lehet új utat építeni.  

A főnyomócső cseréje a vasút felől kezdődött,  610 méter hosszú, 225 mm átmérőjű vezeték épült, csatlakozó idomokkal az itt lévő vízbekötések számára.

Némi könnyebbséget jelentett, hogy a páros oldalon, az útpadkában épült a vízvezeték, így a forgalmat kevésbé zavartuk .

Az utcai főnyomó vezeték és az ingatlanok közt húzódó, úgynevezett „házi vízbekötések” közül csak a rossz állapotúakat cseréltük ki.

Az új főnyomóvezeték nemcsak Ménfőcsanak, hanem a térség fejlődését is szolgálja majd, a most megkezdett szakaszt még idén folytatni fogjuk Gyirmót irányába, 160 mm átmérővel. Ebből az irányból, a jut majd több vízhez a gyirmóti városrész is.

 

 

 

 

 

 

 

Pályázat