Győr Kisbácsa, Nagybácsa, Szitásdomb, Ergényi lakótelep, valamint Vámosszabadi - Szitásdomb lakópark

 

Győr - Kisbácsa, Nagybácsa, Szitásdomb, Ergényi lakótelep, valamint Vámosszabadi - Szitásdomb lakópark körzetében az elkövetkező tíz napban érdemes ivóvizet tartalékolni

Április 8-án hétfőtől várhatóan április 18. csütörtökig, munkanapokon, 8 órától 14 óráig vízhálózat tisztítás miatt ingadozhat a víznyomás és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz a fenti városrészekben, lakóövezetekben.

Jaasoljuk, hogy szíveskedjenek féretenni a nappali órákra  fogyasztásuknnak megfelelő mennyiségű ivóvizet. A fehér ruhák mosása előtt pedig érdemes ellenőrizni a víz átlátszóságát.

A szakemberek sűrített levegővel mossák át az utcai vízvezetékeket. Előbb a főnyomó vezetéket, majd utcáról utcára haladva az elosztó vezetékeket tisztítják.

A tisztítást Nagybácsa északi részén kezdik, majd déli irányba fognak haladni. Pontosabb ütemezés csak az előző napi eredmények birtokában alakítható ki.

Az öblítési eljárás mellékhatása, hogy az apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik és a víz újból átlátszó lesz.

Az új, sűrített levegős öblítési módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, a víz felhasználása pedig jóval kevesebb.

Az ivóvíz a karbantartás ideje alatt is fogyasztható, de minden alkalommal ivóvizes tartálykocsit is irányítunk az érintett körzetbe.

Az okozott kellemetlenségekért szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Szeretnénk megköszönni Vámosszabadi és Kisbajcs lakosságának türelmét, ezeken a településeken befejeztük a hálózat tisztítást .