GYŐR - forgalom korlátozás és csőbélelés a Jereváni úton

  

Sebesség korlátozásra és útszűkületre számítsanak Győr Szabadhegyen a Jereváni úti vasúti átjárótól Szabadhegy felé haladó sávban.

A szabadhegyi városrészt ellátó ivóvíz főnyomóvezeték bélelését végzik a Pannon-Víz Zrt. szakemberei. Az ivóvízfogyasztást átterheltük más vezetékekre, így a szolgáltatás változatlan marad. A művelet a vasúti átjáró adyvárosi oldalán, a gyalogos alúljáró mellett kezdődik:300 mm átmérőjű műanyag sajtolunk a meglévő vezetékbe. Itt a gyalogos és a kerékpáros forgalmat érintő korlátozásra lehet számítani.

A szabadhegyi oldalon, a Jereváni út- Székely út csomópontnál már a gépjármű forgalmat is érintik a korlátozások, útszűkület és sebesség korlátozás lesz. A munkagépek mozgása miatt a Jereváni u.- Székely utca környékén csúcsidőben kisebb torlódásra is számíthatnak.

A most alkalmazott eljárás a főnyomó vezeték felújítások leg-költséghatékonyabb módja. Útfelbontásra csak minimális mértékben lesz szükség, a forgal mat e legkisebb mértzékben zavarjuk.  Az acél főnyomócsőbe fűzött műanyag vezeték a vízzároságon kívül statikai megerősítést is ad a vezetéknek. A közelmúltban hasonló technológiát használtunk a Vasvári Pál utcában a kórház előtti szakaszon és a Bercsényi ligeti főnyomócsőnél.

Óvatosan vezessenek, balról kerüljék a lezárt területet!

Január 16-án vasárnap hajnalban egy személygépkocsi a munkagödörbe hajtott. 
A balesetről az Index cikke tudósított:

 

 

 

 

 

 

Pályázat