GYŐR - éjszakai főnyomóvezeték öblítés

Május 30-án szerdán és május 31-én csütörtökön Győr - Révfalu térségében az éjszakai órákban víznyomás csökkenésre és vízelszíneződésre számíthatnak. A szakemberek előbb a Kossuth híd közelében, majd a Jedlik hídon kialakított öblítési pontokon fognak több ezer m3 vizet kiengedni a Mosoni-Dunába. A felgyorsult vízáramlás magával ragadja a főnyomó vezetékekben lévő lerakódásokat. Az intenzív vízmozgás gyakorlatilag leborotválja a vezetékek belső faláról az elszíneződést okozó lerakódásokat. Az öblítéseket minden alkalommal 23 órakor kezdjük és legkésőbb hajnali 5 órakor fejezzük be.

Természetesen a munkálatok  idején is fogyasztható az ivóvíz, de ivóvizes tartálykocsit is irányítunk az öblítési helyszínekre. Kérjük, hogy a fehér ruhák mosása előtt szemrevételezéssel szíveskedjenek ellenőrizni a megfelelő vízminőséget.

Győrszentivánon jól haladunk a sűrített levegős vízhálózat tisztítással, szeretnék megköszönni a lakosság türelmét. Mára a vízminőségi panaszok száma jelentősen lecsökkent, ivóvíz elszíneződés alig tapasztalható .