FORGALOMKORLÁTOZÁS A KÁLÓCZY TÉRNÉL: Ideiglenesen változik a buszközlekedés!

Az elmúlt időszakban megemelkedett talajvízszintek által okozott nyomásnövekedés az elöregedett vezetékeken meghibásodásokat idéztek elő Győrben több helyen, köztük a Kálóczy téren is.

 

A helyreállítási munkákat jelentősen nehezítette és hátráltatta a hosszas magas talajvízszint, így a Pannon-Víz Zrt.  ideiglenes szennyvízátemelő segítségével biztosítja a meghibásodás óta a javítási munkák elvégzéséig a helyszínen a szolgáltatást.

 

A szennyvíz gerincvezeték meghibásodása miatt rekonstrukciós munkák kezdődnek tervezetten 2024.02.26-a hetében Győrben a Kálóczy tér északi oldalán.

 

A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra és közlekedési változásra kell számítani az érintett területen. A rekonstrukciós munkák miatt lezárásra kerül az egyirányú utca a Széchenyi István Egyetem felől a körforgalom és az idősek otthona közötti szakaszán.

 

A Kálóczy téren az Idősek Otthona és a Rónay u. közötti rész kétirányúsításra kerül, ami a Rónay Jácint utcáról lesz megközelíthető zsákutcaként.

 

A rekonstrukciós munkák miatt ideiglenesen változik a buszközlekedés is, amely a 6-os, 9-es és 29-es járatokat érinti.

 

A forgalomkorlátozás ideje alatt a 6, 9, 29 sz. helyi autóbuszjáratok nem térnek be a Kálóczy térre, helyette a 6 jelzésű autóbuszjáratok Kismegyer irányába, a 9 és 29 jelzésű autóbuszjáratok a Révai Miklós utca irányába a Kálóczy tér – Hédervári út körforgalomban történő megfordulás után a Rónay Jácint utcán keresztül közlekednek. Kimaradó megállóhely a „Kálóczy tér” elnevezésű megállóhely, helyette a „Széchenyi István Egyetem” megállóhelyet tudják használni az autóbusszal közlekedők.

 

A munkák várhatóan néhány hetet vesznek igénybe.

 

 

Kérjük, közlekedjenek körültekintően a munkavégzés ideje alatt az érintett területen!

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

 

 

Pályázat