Erre a vonalra szükség van...

Mesélj magadról - ˝Erre a vonalra szükség van˝   Kiss Szimóna cikke -Kisalföld

A Pannon-Víz a Kisalföldből értesült a telefonos lelki elsősegély-szolgálat nehéz helyzetéről, s úgy döntött: 100 ezer forinttal segíti az alapítványt. A támogatás már célba ért, így tovább él a gyerekeken segítő, ingyenesen hívható Mesélj magadról (M-M) vonal.  

Hét és fél millió forinttal csökkent a telefonos lelki elsősegély-szolgálatot működtető Mikulás Birodalom Alapítvány minisztériumi támogatása 2010-ben, s a rezsire fordítható forrástól is elesett a szervezet. Emiatt felhalmozódtak a számlák, s fennáll a telefon kikapcsolásának lehetősége – írtuk március 28-i számunkban.

A Kisalföldből értesült a lelkisegély-szolgálat nehéz helyzetéről a Pannon-Víz zrt., s úgy döntöttek, hogy erejükhöz mérten segítenek: a társaság 100 ezer forintot utalt át az alapítvány számlájára. "A Pannon-Víz Győr-Moson-Sopron megye kétharmadában szolgáltat, s ezen a területen is sok nehéz helyzetben lévő fiatal lehet, akinek segítő jobbot tud nyújtani a telefonos lelkisegély-szolgálat. Ezért tartottuk fontosnak a támogatást" – mondta Tőke László. A társaság elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A cikkben feltüntetett eredmények is meggyőztek arról: erre a vonalra szükség van."

M-M vonal. A támogatásnak hála az ingyenes zöldszám, a 06-80/505-001 továbbra is hívható.
Az M-M vonalat működtető Mikulás Birodalom Alapítványnak azonban továbbra is minden segítségre szüksége van a lelkisegély-szolgálat fenntartásához. Ehhez várják a támogatásokat az 10918001-00000031-21830008-as bankszámlaszámra. Kérdéseikkel pedig hívják bátran Farkas Imrét a 06-30/300-3344-es telefonszámon

 A szolgálatot működtető Mikulás Birodalom Alapítvány alapítója a hírre így reagált: "Szeretnék köszönetet mondani a Pannon-Víz zrt.-nek a gyerekek nevében, mert ezzel a támogatással rajtuk segítettek, életeket mentettek meg. Különösen fontos most az M-M vonal, hiszen egy felmérés szerint az elmúlt években 40–70 százalékkal növekedett a gyermeköngyilkosságok száma. Egyre több gyermek hív minket, s mi 100-ból 99-nek segíteni tudunk." Farkas Imre közölte: cikkünk nyomán megkereste Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, s ígéretet tett arra, hogy felveti a problémát a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, és igyekszik megsürgetni a támogatás kiutalását.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályázat