Elkészült Nádorvárosban a Vécsey utca ivóvíz- és szennyvízrendszerének felújítása

Elkészült Nádorvárosban a Vécsey utca ivóvíz- és szennyvízrendszerének felújítása, a műszaki átadására jövő héten kerül sor.

 

Az elmúlt években a csatornaleszakadások, meghibásodások megszaporodtak a vezeték ezen szakaszán. Az elöregedett vezetékek magas javítási költsége szükségessé tette az utca teljes rendszerének felújítását.

A szennyvízhálózat korszerűsítése mellett az ivóvíz vezetékek felújítása is időszerűvé vált, így egy ütemben kerülhetett sor az utca egész víziközmű cseréjére.

A rekonstrukciónak köszönhetően mintegy 100 méteren valósult meg az ivóvíz vezeték felújítása. Új és korszerű NA100 mm átmérőjű polietilén ivóvíz gerincvezeték került kiépítésre a Vécsey utcában a Babits Mihály utca - Dembinszky utca közötti szakaszon, valamint megtörtént az utca házi bekötővezetékeinek cseréje is, amelyek a terület beépítettsége által főként társasházi ingatlanokat érintettek.

A csatorna rekonstrukciója ennél már egy hosszabb szakaszt érintett, a Babits Mihály utcától egészen az Eörsy Péter utcáig, ahol a házi bekötések mellett 150 folyóméter hosszban egy korszerű NA400 mm átmérőjű kőagyag gerincvezeték került kiépítésre.

A felújításoknak köszönhetően kompletten megújult az ivóvíz- és szennyvízrendszer az egész Vécsey utcában.

Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetével egyeztetve, tervek szerint még az idei évben megvalósult volna az út burkolatának teljes helyreállítása is, de mivel az ivóvíz-, szennyvíz, - továbbá a gázvezeték rekonstrukciója oly mértékben megbolygatta a talajt, hogy szükségessé vált konszolidációs időszakot hagyni a föld tömörödésének idejére. Ebben az időszakban a nyomvonal egy mart aszfaltos úthelyreállítást kap és a végleges helyreállítás jövő tavasszal fog megvalósulni.

Pályázat