Elismerő oklevél kitüntetést kapott Varga Ferenc

A Magyar Víziközmű Szövetség szervezésében a héten került megrendezésre az Országos Víziközmű Konferencia, melynek idén Eger városa szolgált helyszínül.

 

A rendezvényen a MAVÍZ elnöksége „Elismerő oklevél” kitüntetésben részesítette azon víziközmű-szolgáltatásban dolgozókat, akik munkásságukkal hozzájárultak a szakma sikereihez, fejlődéséhez.

A díjazottak között Varga Ferenc is átvehette kitüntetését, aki 46 éven keresztül hűséges munkavállalója volt a Pannon-Víz Zrt.-nek.

 

Ferenc 1976-ban került Társaságunk elődjéhez, az akkori Győr és Környéke Vízmű és Fürdő vállalathoz Kapuvárra, mint vízhálózat szerelő. Munkája során a vízbeszerzéstől, a vízértékesítésig minden folyamatban részt vett.

1978-1980 közötti katonai szolgálatát követően az idő közben megépült kapuvári strandfürdő vezetőjeként folytatta szakértő munkásságát Társaságunknál. Az évek folyamán részt vett a termálvíz gyógyvízzé minősítésének folyamatában, ami akkor és most is meghatározó momentuma volt a fürdő tovább fejlődésének. 

 

A 80-as évek közepétől a kapuvári ivóvízhálózat működését segítette, mint művezető.

Ellátandó feladatai és felelőssége tovább növekedtek, hisz a térségben folyamatosan nőttek a vízigények, melyek kiszolgálására irányítása mellett újabb víztermelő kutak fúrása, építése technológiai vezeték kiépítése történt Kapuváron.

 

Az évek során nemcsak gyakorlati tapasztalatait, hanem elméleti tudását is folyamatosan fejlesztette, képesítést szerzett többek között Esztergomban is ivóvízkezelő művezetőként.

A 80-as évek végén elindult a kapuvári rendszerhez tartozó Veszkény, Szárföld, Vitnyéd települések, majd Babót és Öntésmajor községek vízellátásának programja is, melyben Ferenc aktívan részt vett. A 90-es évek elején irányítása alá került a Beledi-, Ciráki- és Mihályi rendszer is.

Pályafutása során Társaságunknál üzemelés vezetőként, vízágazat vezetőként, megbízott üzemmérnökség vezetőként, üzemmérnökség vezető helyettesként segítette munkájával a kapuvári térség ivóvízszolgáltatását.

2022. május 15-én a Pannon-Víz Zrt.-nél eltöltött 46 évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonult.

 

A Pannon-Víz Zrt. ezúton is köszöni Varga Ferenc alázatos, hű és szakmailag kiemelkedő munkáját és nyugdíjas éveire jó egészséget kívánunk!

Pályázat