„Elismerő Oklevél” kitüntetésben részesültek a Pannon-Víz Zrt. vezetői

A Magyar Víziközmű Szövetség Elnöksége Lipovics Jánost, a Pannon-Víz Zrt. műszaki igazgatóját, valamint Zalka Csabát, a Pannon-Víz Zrt. üzemmérnökségvezető helyettesét „Elismerő Oklevél” kitüntetésben részesítette a Víziközművek Napja alkalmából.

 

A kitüntetés átadására az Országos Víziközmű Konferencia díjátadó ünnepségén került sor Egerben.

 

Lipovics János a Bajai Műszaki Főiskolán végzett vízkezelés és szennyvíztisztítás szakirányú tanulmányait követően az Észak- dunántúli Vízügyi Igazgatóságnál dolgozott közel 10 éven keresztül, ahol az utolsó időszakban az Igazgatóság Védelmi Osztagát vezette és országos szinten részt vett a nagyobb árvízi védekezésekben.


2011-től a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos állományába került tisztként, ahol osztályvezetőként, majd 2014-től a vízügyi hatóság vezetőjeként dolgozott 2017-ig, amikor is alezredesi rendfokozattal leszerelt.

 

2017-től a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökségének vezetője, majd szervezeti átalakításokat követően 2021. szeptemberétől főmérnök és a Kapuvár-Csorna Üzemmérnökség vezetője lett.


2023. áprilisától a Pannon-Víz Zrt. műszaki igazgatója.

 



Zalka Csaba a győri Mayer Lajos Vízügyi Szakközépiskola befejezését követően 1994 szeptemberében került a Pannon-Víz Zrt. jogelődjéhez, a Győr és Környéke Vízmű és Fürdő Vállalathoz. Pályája kezdetén diszpécseri, majd üzemelésvezetői, vízágazat vezetői feladatokat látott el.


Munkája mellett gyakorlati és elméleti tudását is folyamatosan fejlesztve műszaki menedzseri végzettséget és vízellátás-csatornázás okleveles szakmérnöki végzettséget szerzett.


2010-től a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökségének üzemmérnökségvezető helyettese és szennyvízágazat vezetője.


Felelős Győr város, valamint a hozzá tartozó 22 település csatornahálózatának, szennyvízátemelő rendszerének, illetve a hozzájuk tartozó győri és alsó-szigetközi szennyvíztelepek üzemeltetéséért.

 

„A Pannon-Víz Zrt. valamennyi munkavállalója nevében gratulálok Lipovics Jánosnak és Zalka Csabának a víziközmű ágazatban végzett kiemelkedő munkájukért kapott elismeréséhez és köszönöm nekik a hosszú évek munkáját Társaságunknál!” – Horváth Ottó, a Pannon-Víz Zrt. vezérigazgatója.

Pályázat