Egyre több a gond a nedves törlőkendőkkel

 A nedves törlőkendők egyre több gondot okoznak csatornába kerülve. A gyártók úgy fejlesztették ezeket ki az apró kis kendőket, hogy szálaik nagyon erősek legyenek. Ez a törlésnél nagy előny, de a wc-n lehúzva már súlyos gondok forrása lehet.

Az erős és vékony textil szálak gyakran elakadnak a csatorna vezetékekben, illesztéseknél, könyökcsöveknél, akár még az ingatlanon belül.  Aki törlőkendőt használ, annak - 8-10 darab elakadt kendő most is biztosan van a csatorna bekötésében, hiszen tökéletesen sima cső csak elméletben létezik.

Ha pedig egy záporeső miatt felgyorsul az áramlás a csatornában, a rohanó víz ezrével ragadja magával a kis kendőcskét, egészen a szennyvízátemelőig.  Itt aztán a szivattyúk pörgésétől úgy összegabalyodnak, hogy akár 20-30 méteres „tengeri kígyóvá” állhatnak össze. Az extra terheléssel egy ideig birkóznak a hatalmas szivattyúk, aztán a motorvédő elektronika megálljt parancsol. Ha pedig nagy esőben leállnak az átemelő szivattyúk, az elöntéshez vezet. Mély fekvésű területek, utcarészek, térszint alatti helyiségek kerülnek víz alá a wc-n lehúzott kis kendőcskék miatt. Képünkön a Gyepszél úti szennyvízátemelő szivattyúiról lefejtett, összegabalyodott szálas anyag látható. Mondhatjuk úgy is, hogy sok-ezer törlés eredménye. 

Sokan nem is tudják, hogy ezek a törlőkendők nem a csatornába, hanem a szemetesbe valók. A gyártók legtöbbször csak apró piktogramokkal felhívják ere a figyelmet. Diszkréten, egy apró kis köröcskében, egy áthúzott WC kagyló látható a csomagoláson.

Cikkünkkel szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a nedves törlőkendőket, higiéniai termékeket semmiképpen se a csatornába, hanem a szemetesbe dobják!  Olvasóinkat játékra hívjuk ezzel kapcsolatban:

___________________________________________________________

 

 

 

 

 

Olvasóinkat arra kértük, fogalmazzák meg 15 szóval, miért nem dobják a nedves törlőkendőt a wc-be.
A játékot Fazekas Judit Győr, Kodály Zoltán utcai fogyasztónk nyerte, az ajándékot fia a vette át és unokái fognak játszani vele. 

így szól a nyertes megfejtés.

 

  "Kerge ember esztelen cselekedete. Mentsd el eszedbe, nedves szennynek ne legyen ez helye! Tedd szemetesbe!" 

 

 

 

 

 Régebben írtuk: 

Megnyerheted a lenti képen láthaztó játékot (Mia és Stephanie kis kávézóját), ha pontosan 15 szóval leírod nekünk, miért nem dobod a wc-be a nedves törlőkendőt!

A válaszokat a kviz@pannon-viz.hu e mail címre vagy a Pannon-Víz Facebook oldalára üzenetben várjuk február 12-én 12 óráig.  

Eredmlényhirdetés 14 órakor! 

Fogalmazd meg pontosan 15 szóval, hogy a használt törlőkendőt miért dobod a szemetesbe!

Pályázat