CSORNA - vízhálózat öblítés

 

Értesítjük Csorna város, Farád és Dör község Tisztelt Fogyasztóit, hogy április hónapban az éjszakai órákban átmeneti nyomásingadozásra és vízelszíneződésre számíthatnak.

A megszokott jó vízminőség fenntartása érdekében a vízellátó csőhálózatot rendszeresen öblítenünk kell.  A munkát április 3-án kezdjük, várhatóan április 28-ig fog tartani. Munkatársaink az éjszakai órákban öblítik az utcai vízvezetékeket, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozzanak. A húsvéti ünnepek idején az öblítési munkákat szüneteltetni fogjuk.

Átmeneti vízhiányra, nyomáscsökkenésre  vízelszíneződésre  főleg az éjszakai és a kora hajnali órákban lehet számítani, de időnként a nappali órákban is találkozhatnak vízelszíneződéssel.

Az ivóvíz elszíneződését a csőhálózatban lévő vas vegyületek (vas-hidroxidok) okozzák, melyek nem károsak az egészségre. Ülepítés után az elszíneződött víz fogyasztható. A vízelszíneződés a háztartási célú vízhasználatot megnehezíti, ezért kérjük tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a fenti időszakban lehetőség szerint a nappali órákban működtessék mosógépeiket és a mosás előtt ellenőrizzék a vízminőséget.

A nyomásváltozás  a 40-50 éves társasházi belső vízellátó rendszerekben is felkeverheti a lerakódásokat. Az öblítési munkálatok a közterületi mosató-csonkokon, illetve tűzcsapokon keresztül történik nagyobb vízmennyiség kiengedésével, ezt a szikkasztóárkok azonnal nem tudják elnyelni, így akár több órán keresztül kisebb-nagyobb területen elönthetik az utakat, járdákat.

A tervezett és rendszeres hálózatöblítési munkák következtében több hónapig ismét zavarosodás mentesen üzemeltethető a vezetékrendszer.

Kérjük szíves türelmüket, és megértésüket!

 Pannon-víz ZRt Csornai Üzememmérnöksége

 

 

 

CSORNA - vízhálózat öblítés

A *-gal jelölt mezõk kitöltése kötelezõ!