CSORNA - Pozsonyi út

Nagyszabású építkezés, csőfektetés kezdődik a napokban Csornán, a Pozsonyi utcában. Rövidesen új útburkolat készül az utcában, az útépítés előtt pedig a szakemberek kicserélik az ivóvíz gerinc vezetéket és a vízbekötéseket. Összesen 500 méter azbesztcement vízvezeték és a hozzá tartozó 40 db horganyzott acél vízbekötés cseréjéről lesz szó- tudtuk meg Bertha Zoltántól, a Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökségének vezetőjétől. 

Új korszerű műanyag (KPE) csövek kerülnek majd a föld alá, hegesztett kötésekkel. Munkanapokon és szombaton is dolgozni fogunk, 7:30 tól 16:30-ig. Első lépésben megépül majd az új ivóíz gerinc vezeték, majd nyomáspróba és fertőtlenítés után üzembe helyezzük az új csövet. Rövid ideig párhuzamosan fog működni a régi és az új vezeték, fogyasztóinkat pedig fokozatosan kötjük majd át. Minden vízelzárást előzetesen egyeztetünk az itt lakókkal.  Nagy gondot fordítunk a kapubejárókra, a házak előtti parkosított területekre. ígérjük, hogy mindent az eredeti állapotba fogunk visszaállítani. A munkálatok ütemezésével kapcsolatban a helyszínen dolgozó művezető kolléga tud felvilágosítást adni. Nyilván lesz majd egy rövid időszak, amikor nem lehet a megszokott módon parkolni és a kapubejárókat használni. Sajnos ez minden építkezésen így van, ezért előre szeretnénk kérni az itt lakók türelmét és megértését az okozott kellemetlenségekért.  A vízvezeték cserét várhatóan június végére fogjuk befejezni.

A vízvezeték cserével kapcsolatban lakossági fórumot tartunk Csornán, a Polgármesteri hivatalban, május 30-án csütörtökön 17 órakor.